Олег Шайтанов: «Підсумки жеребкування вважаю нормальними. Будемо готуватися!»

Головний тренер жіночої збірної України поділився враженнями від жеребкування Фіналу Чотирьох Євро-2019 та підбив підсумки міжнародних товариських поєдинків зі Словаччиною.

– Олегу Миколайовичу, як оціните результати вчорашнього жеребкування?

– Вибір суперників на цій стадії був невеликим і всі суперники знаходяться на високому рівні. Підсумки жеребкування вважаю нормальними. Будемо готуватися!

– Днями команда провела два товариські матчі зі Словаччиною, здобувши дві перемоги. Наскільки корисними виявилися ці протистояння?

– Загалом я залишився задоволеним зборами і контрольними поєдинками. Так, суперник був не топового рівня, але свої завдання, до яких ми прагнули, досягнувши домовленості на товариські зустрічі зі Словаччиною, ми виконали.

– Після певної перерви у виступах до збірної знову повернулася Ганна Шульга, яка нині є представницею чемпіонату Угорщини. Як оціните її гру?

– За своїм рівнем гри Ганна є футзалісткою національної збірної. Ми з нею декілька разів розмовляли в Ужгороді. Якщо вона прислухається до моїх порад, то ми будемо співпрацювати.

– Матчі Основного раунду Євро-2019 проходили у Черкасах. Тепер команда провела поєдинки в Ужгороді. Наскільки збірній сподобалося у цьому місті?

– Як з Черкас, так і з Ужгорода ми їдемо з позитивним настроєм. Якщо говорити про Ужгород, то ті умови які нам запропонували у СК «Zinedinе» були гарними. Комплекс має всі можливості, щоб провести змагання або гарно до них підготуватися.

– Які майбутні плани підготовки до Євро-2019? Чи плануєте ще провести якісь товариські поєдинки?

– Так, ми маємо попередні домовленості про спаринги. Сподіваємося, що нічого нам не завадить зіграти ще декілька матчів у рамках підготовки до чемпіонату Європи.

– Чому жодної хвилини на паркеті у матчах зі Словаччиною не провела капітан жіночої збірної – Юлія Титова?

– Нині Титова не відновилася на 100%, тому дуже хотілося б побажати їй і Таїсії Бабенко, якій нещодавно зробили операцію, якнайшвидшого одужання і повернення на паркет.  

– Паралельно з поєдинками збірної України свої матчі проводив наш суперник – збірна Португалії з іншим учасником Фіналу Чотирьох Євро-2019 – Росією. Можливо, Вам вдалося подивитися ці зустрічі і щось відзначити для себе?

– Так, звісно, я дивився ці поєдинки. Всю інформацію буду доносити до дівчат під час наступного навчально-тренувального збору.

– Нині у Вищій лізі чемпіонату України серед жіночих команд одноосібним лідером є IMS-НУХТ, однак, доволі непогано виглядають і «Tesla» та «Будстар-НПУ», які так само перебувають у чільній трійці. Як загалом оціните шість стартових турів? Можливо, бачите когось з представників цих команд у збірній у майбутньому?

 Чемпіонат є доволі цікавим. Звісно, хочеться більше інтриги та більшої кількості команд і, відповідно, матчів, але на все є свої причини. Поки що зарано робити якісь висновки, але припускаю що наступні 2-3 тури будуть якщо не вирішальними, то дуже важливими щодо розподілу підсумкових місць.

Так, у складах ЖФК «Tesla» та «Будстара-НПУ» є дівчата, які заслуговують на увагу з боку національної збірною. Так само такі футзалістки є і у полтавському «ПЗМС» та інших клубах.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!