Жіноча збірна Угорщини. Представлення суперника за відбірковим етапом до чемпіонату Європи-2019

5 липня жіноча збірна України з футзалу дізналася своїх суперниць в основному раунді (група 3) відбіркового турніру чемпіонату Європи, фінальна частина якого пройде у лютому 2019 року. Точніше, визначилися дві з трьох збірних, які будуть на шляху команди Олега Шайтанова до вирішальної стадії жіночого Євро-2019. Це збірні Казахстану та Угорщини. Третя команда стане відома наприкінці серпня, коли завершаться матчі у групі С попереднього раунду, в якій зіграють збірні Білорусі, Молдови та Вірменії – найсильніша з них приєднається до решти збірних групи 3.

Асоціація футзалу України вже визначила місце проведення матчів основного раунду в групі 3 – це місто Черкаси. Точні дати будуть оприлюднені пізніше, але це буде у встановлені терміни УЄФА – 11-16 вересня.

Згідно Регламенту проведення чемпіонату Європи збірна України матиме такий календар матчів:

- перший ігровий день
Україна – Угорщина

- другий ігровий день
Україна – переможець групи С попереднього раунду

- третій ігровий день
Казахстан – Україна.

Офіційний сайту Асоціації футзалу України представляє нашого першого суперника – збірну Угорщини, нещодавній досвід матчів з якою українки вже мають. 28-29 січня 2015 року збірна України провела в гостях два товариські матчі проти угорок, і якщо в першій грі сильнішими були наші дівчата 5:2, то наступного дня арбітри зафіксували нічию – 2:2.

Жіноча збірна Угорщини була створена наприкінці нульових років і ця команда була постійним учасником п’яти перших міжнародних турнірів «На честь Дня Перемоги», які традиційно проходять у Москві. Найвищим досягненням представниць цієї країни у столиці Росії були два бронзових комплекти нагород, здобутих у 2010 та 2013 роках.

Саме у Москві вперше перетнулися шляхи збірних України та Угорщини. На першому турнірі  «На честь Дня Перемоги» у 2010 році українки розтрощили суперниць, які тільки освоювалися на міжнародному рівні, з рахунком 9:0.

За рік збірна України знову була сильнішою за угорську команду, але вже у більш серйозній боротьбі – 2:0 завдяки голам Олени Павленко та Юлії Форсюк.

Третє побачення збірних України та Угорщини відбулося також у Москві за два роки, і ця зустріч завершилася з рідкісним для футзалу рахунком 0:0. До речі, внічию «по нулях» українки тоді зіграли вперше у своїй історії.

Тож, підсумковий баланс матчів збірних України та Угорщини – 5 матчів, 3 перемоги України, дві нічиї, Різниця м’ячів – 18:4 на користь нашої збірної.

У серпні 2013 року чоловічу збірну Угорщини очолив відомий іспанський тренер Сіто Рівера. Одночасно йому було доручене керування і жіночою національною збірною. З Ріверою на чолі Угорщина лише раз зіграла на турнірі «На честь Дня Перемоги», і у 2014 році посіла останнє, четверте місце. Надалі інколи угорки проводили товариські матчі. Так, у 2015 році вони поступилися збірній Каталонії – 3:5, а трохи пізніше збірній Іспанії – 0:6 та 1:8.

Наприкінці 2015 року керівництво угорського футзалу призупинило функціонування жіночої збірної, а знову звернуло на неї увагу після рішення УЄФА щодо проведення першого офіційного жіночого чемпіонату Європи. На той час Сіто Рівера прийняв рішення залишити Угорщину, тож головним тренером жіночої збірної 28 лютого 2018 року був призначений Янош Домбо. Роботу зі збірною Янош Домбо поєднує з керівництвом клубом «Астра» з міста Кишкунфеледьхаза.

За два роки паузи угорська футзальна збірна була переформатована, і якщо раніше у ній грали дівчата, які основний час приділяли футболу, то зараз у ній зібрані виключно «чисті» футзалістки – гравці з клубів першого жіночого футзального дивізіону. Цей напрямок в Угорщині визнали більш перспективним, ніж час від часу залучати до футзальної збірної футболісток.

Першим випробування як для Яноша Домбо, так і для оновленої жіночої збірної стала участь у дев’ятому за ліком турнірі «На честь Дня Перемоги». Перший матч у Москві закінчився для угорок розгромною поразкою від Іспанії – 0:8, і цей результат став шоком для керівництва футзалу Угорщини. Однак, дівчата продемонстрували, що вони вміють дуже швидко вчитися, і у другому матчі, проти Росії, угорки виглядали досить гідно і поступилися лише з результатом 1:2. Збірна Угорщини зазнала поразки і у третій грі від Польщі – 4:5, але такий загальний результат матчів у Москві був визнаний задовільним, і надав команді впевненості, що в неї є перспектива.

На турнірі у Москві жіноча збірна Угорщини грала в такому складі:

- воротарі:
Лілла Торма («Хайдубьосьормень»)
Аннамарія Харгаш («Сексард»)

- польові гравці:
Адель Варга («Тольна»)
Петра Красченіч («Кишкунфеледьхаза»)
Чілла Красченіч («Кишкунфеледьхаза»)
Моніка Гельб («Кишкунфеледьхаза»)
Кінга Халаші («Кишкунфеледьхаза»)
Ноемі Міліжкі («Мишкольц»)
Габріелла Котта («Хайдубьосьормень»)
Адріен Бокор («Хайдубьосьормень»)
Шандра Орбан («Залаегерсег»)
Богларка Медьєрі («Залаегерсег»)
Агнеш Медьєш («Сексард»)
Каталін Хорват («Сексард»).

Після жеребкування групового етапу відбіркового турніру чемпіонату Європи Янош Домбо дав такий коментар щодо його підсумку:
- Головний фаворит групи і наш конкурент – це безумовно збірна України. Про це свідчать її попередні досягнення, не говорячи вже про те, що вона буде грати на власному майданчику. Наша збірна вже грала проти України кілька разів, українські дівчата також грали в Угорщині. Тож сподіваюсь, що ми до матчів в Україні підійдемо добре підготовленими.

До знайомства з угорським жіночим футзалом варто додати, що у першому дивізіоні у минулого сезону за титул чемпіона Угорщини змагалися 7 клубів. Регулярний чемпіонат виграла команда «Хайдубьосьормень», яка у 18-ти матчах набрала 46 очок і на 9 залікових пунктів випередила «Сексард». «Астра» з міста Кишкунфеледьхаза, яку очолює Янош Домбо, в регулярному чемпіонаті стала третьою – 32 очки, але саме вона грала у фіналі плей-офф до трьох перемог з «Хайдубьосьорменем». Вирішальна серія плей-офф завершилась у чотирьох матчах – 3:1 на користь «Хайдубьосьорменя», який і є діючим чемпіоном Угорщини.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!