Жіноча збірна України поступилася Італії у першому поєдинку

Перша з двох міжнародних товариських зустрічей між жіночими збірними України та Італії завершилася поразкою для підопічних Олега Шайтанова.

Гості захопили ініціативу у поєдинку від його початку. На другій хвилині неймовірний момент мала Федеріка Беллі, яка поцілила у поперечину, а на добиванні першою була Сабріна Маркезе, втім, їй не вдалося спрямувати м’яч головою у площину воріт.

Гості розпочали застосовувати високий пресинг, значно ускладнивши вихід нашої збірної до атаки. Однак, після стартових п’яти хвилин підопічні Олега Шайтанова впоралися з цим тактичним задумом опонентів і почали створювати свої небезпечні моменти.

Зокрема, після розіграшу штрафного Титова відпасувала на Дударчук, яка потужним ударом поцілила у хрестовину воріт Марії Фонтани Маші.

На восьмій хвилині чудову триходівку розіграло тріо Титова-Форсюк-Шульга. Однак, м’яч злетів з ноги в Анни під час виконання вирішального удару.

А вже у наступній атаці українки пропустили. Аріанна Помпоселлі чудово розібралася з захисниками «жовто-синіх» і відправила м’яч у сітку Олени Цикаленко.

За 3 хвилинки підопічні Франчески Сальваторе відзначилися вдруге. Після виконання кутового Роберта Джуліано потужно пробила по воротах збірної України, і Цикаленко, кут огляду для якої був перекритий, не зуміла врятувати нашу збірну.

На 14-ій хвилині гості вкотре показали свої домашні заготовки у вигляді стандартів. На цей раз вже зі знаком «+» відзначилася Аіда Ксаксо, яка у середині тайму заробила попередження, точно пробивши зі штрафного після розіграшу вдалої комбінації.

Ще за 5 хвилин італійки відзначилися четвертим забитим м’ячем. Вихід гостей два в одного влучно завершила Федеріка Беллі.

Відзначимо, що наприкінці першої двадцятихвилинки гості заробили до свого пасиву п’ять фолів, але до виконання дабл-пенальті нашою збірною справа не дійшла.

Перша половина другого тайму минула фактично без моментів. Втім, нашій збірній вдалося пожвавити гру завдяки голу Дударчук на 31-й хвилині. Юлія здійснила прохід правим флангом, і якщо з першим її ударом Маша впоралася, то на добиванні другий номер «жовто-синіх» випередила капітана італійок Ерсілію Д’Інчекко, вразивши порожні ворота суперниць.

На 35-ій хвилині наша команда отримала шанс на друге взяття воріт. Здалеку пробивала Ірина Майбородіна, але м’яч пролетів вище воріт.

За 3 хвилини до фінальної сирени Олег Шайтанов взяв тайм-аут після якого українки повернулися на паркет з «п’ятим польовим», функцію якого виконувала Юлія Титова.

На 40-ій хвилині останньою нагодою скоротити рахунок у зустрічі став дальній удар Титової, але м’яч розминувся зі стійкою.

Тож, як результат, – поразка з рахунком 1:4. Повторну зустріч у Броварах команди проведуть вже завтра. Початок о 19:30.

Україна – Італія – 1:4 (0:4)

Голи: Дударчук (31) – Помпоселлі (9), Джуліано (12), Ксаксо (14), Беллі (19)

Попередження: Ксаксо (7)

Україна: Олена Цикаленко – Юлія Дударчук, Юлія Титова (к), Сніжана Воловенко, Олена Павленко – Анна Шульга, Анна Сидоренко, Анастасія Кліпаченко, Альона Кирильчук, Ксенія Гриценко, Ірина Майбородіна, Христина Єрьоменко, Юлія Форсюк, Наталія Митрофанська

Італія: Марія Фонтана Маша – Бруна Борхес, Федеріка Беллі, Роберта Джуліано, Сабріна Маркесе – Аріанна Помпоселлі, Людовіка Коппарі, Ерсіліа Д’Інчекко (к), Бенедетта Де Анджеліс, Софіа Лучіані, Алессіа Гріеко, Аіда Ксаксо, Джессіка Трояно, Валентіна Маргаріто

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!