Жіноча збірна України – у «Фіналі чотирьох» чемпіонату Європи серед жінок

На останній матч групи 3 прийшло трохи менше народу, ніж у попередні ігрові дні, коли грала збірна України. Можливо, це було пов’язано з Днем міста, який святкувався у Черкасах. Однак, на початок гри люди все-таки підтяглись.

Втім, як би то не було, а завдання перемогти збірну Казахстану з якомога більшою різницею м’ячів ніхто не знімав. І вже наприкінці стартової хвилини гри Форсюк, яка за відсутності Тітової вивела нашу команду з капітанською пов’язкою, дальнім ударом відкрила рахунок. На цьому підопічні Олега Шайтанова намагались не зупинятись. І вже друга четвірка мала кілька хороших моментів для того, щоб збільшити перевагу нашої команди. Варто відзначити те, як чіплялась за чужі ворота Майбродіна, застосовуючи високий пресинг та змушуючи суперниць помилятись. Але на гол напрацюювала знову ж таки перша четвірка, а конкретно – Дубицька. Саме вона зробила рахунок 2:0 на користь збірної України, пробивши поміж ніг Айтековій.

Також варто відзначити, що у збірної Казахстану були деякі проблеми, коли українки починали грати через «стовпа». Як тільки на цій позиції починали з’являтись або Дударчук, або Воловенко, то у підопічних Наталії Іванової починались проблеми. На це казахстанські футзалістки відповіли кількома поспіль кутовими, однак вони не призвели ні до чого гострого. А от «синьо-жовті» мали кілька непоганих виходів віч-на-віч з Айтековою, однак втілити бодай би один такий вихід у гол ані Майбородіна, ані Бабенко не змогли. Однак, разом з тим, українки продовдували тиснути на ворота Айтекової. А на 17-й хвилині у ворота збірної Казахстану був призначений дабл-пенальті. Під цей удар у ворота збірної Казахстану вийшла Бурдакова, однак з ударом Дударчук вона не впоралась – 0:3. Могла Дударчук забити ще один дабл-пенальті, який був призначений за п’ять секунд до перерви. Однак, цього разу наша «двійка» пробила так, що для Айтекової цей удар не став складним.

За весь перший тайм збірна Казахстану не змогла створити біля воріт Цикаленко чогось більш-менш гострого. І якби українки реалізовували свої моменти, то рахунок за підсумком першої 20-хвилинки міг би бути значно більшим, ніж 3:0.

Після перерви українки продовжили шукати щастя біля воріт Айтекової. І на 23-й хвилині вони таки досягли свого. Завдяки зусиллям Кирильчук Каражанова зрізала м’яч у свої ворота. Так рахунок став 4:0, і це вже була необхідна різниця м’ячів для проходу в «Фінал чотирьох». Однак, на цьому підопічні Олега Шайтанова не зупинялись, і вже скоро голи Сидоренко та Воловенко зробили перевагу збірної України ще переконливішою.  А коли на 26-й хвилині Садвакассова отримала друге попередження та автоматично червону картку за фол проти Форсюк, то стало зрозуміло, що навряд чи збірну Казахстану надалі чекатиме щось хороше. Це підтвердила і Форсюк, яка реалізувала пенальті. Після цього Олег Шайтанов почав випускати тих, гравців, які мали мало ігрової практики. Так, Павленко повернулась у першу четвірку, як це було в матчі з Угорщиною, а Кліпаченко почала грати у другому квартеті. Зазначимо, що Кліпаченко одразу мала кілька нагод для того, щоб забити. Однак, у своїх перших змінах їй цього зробити не вдалося. Окрім того, Олег Шайтанов дав можливість пограти у воротах Сагайдачній. Таким чином, наставник «синьо-жовтих» дав ігрову практику всім футзалісткам, які були заявлені на цю гру.  

Тільки на 34-й хвилині казахстанки все-таки спробували створити щось більш-менш небезпечне біля воріт Сагайдачної. Однак, завдяки зусиллям Бабенко, яка відпрацювала у захисті, потенційну небезпеку до мінімуму. Але все-таки один серйозний момент підопічні Наталії Іванової мали, коли Каражанова пробивала з льоту. Однак, тут вже свою майстерність показала Сагайдачна. Буквально через кілька миттєвостей після цього Кліпаченко мала вже ставити жирну крапку, однак не змогла влучити у вільний кут воріт.

Під кінець поєдинку у збірної Казахстану з’явилась можливість забити «гол престижу». Однак, Кудайбергенова не змогла переграти з 10-метрової позначки Сагайдачну. Після цього Сагайдачна ще один раз врятувала свої ворота від голу. І цей «сейв» нашого голкіпера став початком святкувань, адже всім вже було зрозуміло, що збірна України стала учасником «Фіналу чотирьох» першого чемпіонату Європи серед жінок.

Казахстан – Україна – 0:7
Голи:
Форсюк (1, 26 – з 6-метрового), Дубицька (5), Дударчук (17 – з 10-метрового), Каражанова (23 – автогол), Сидоренко (25), Воловенко (26)
Казахстан: Айтекова (Бурдакова, 26) – Власова, Кіргізбаєва, Кудайбергенова, Карібаєва – Каражанова, Садвакассова, Комарова, Шарапіденова - Огай
Україна: Цикаленко (Сагайдачна, 31) – Кирильчук, Форсюк, Дубицька, Воловенко – Бабенко, Сидоренко, Дударчук, Майбородіна – Павленко, Кліпаченко
Попередження: Садвакасова (14), Карібаєва (14)
Вилучення: Садвакассова (26 – повторне попередження)
На 39-й хвилині Кудайбергенова (не реалізувала 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для Асоціації футзалу України
Фото: Павло КУБАНОВ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!