Жіноча збірна України взяла гору над Словаччиною у першій міжнародній товариській зустрічі

Підопічні Олега Шайтанова п’ять м’ячів у ворота своїх суперниць у першому з двох міжнародних товариських поєдинків.

Перша нагода в українок виникла на 4-ій хвилині. Дубицька віддала на Гриценко, і після удару Ксенії м’яч у ворота намагалася переправити Павленко, але Червікова з загрозою впоралася.

Однак, у наступній атаці підопічні Олега Шайтанова таки відкрили рахунок. Шульга влучила у руку Мацковій, і рефері вказав на шестиметрову позначку. Сама Анна підійшла до м’яча та впевнено реалізувала пенальті.

Подвоювати рахунок могла Гриценко, але з дальнім ударом Ксенії впоралася кіпер суперника.

Мали шанс, аби зробити рахунок рівним і господарки. Валова розвинула швидку контратаку та знайшла точним пасом Вієренкову. Ленка зуміла обіграти Сагайдачну, але з гострого кута не поцілила у ворота.

На 7-ій хвилині «жовто-сині» знову отримали нагоди, аби забити після двох дальніх ударів, однак, з пострілами Дударчук та Кліпаченко впоралася Червікова.

Ще одну чудову втратила Шевченко, яка змінила у другій четвірці Кліпаченко після травми Анастасії Єрьоменко розігнала швидку контратаку, втім, Шевченко з вигідної позиції не переграла воротаря словачок.

Проте, до середини тайму українки таки подвоїли свій гандикап. Юлія Дударчук яскравим дальнім ударом зняла павутиння з дев’ятки воріт Червікової.

У команди Яна Бальтазаровіча найбільш зарядженою на атаку була Валова. Саме після удару Барбори здалеку Сагайдачна відбила м’яч перед собою, і Дударчук буквально на мить випередила словачку, вибивши м’яч у неї з-під ніг.

Перевага українок у швидкісних та комбінаційних якостях була досить відчутною. Гриценко з Шульгою на двох розіграли ще один швидкий контрнаступ, і Анна просто дивом не поцілила у майже порожні ворота.

На 16-ій хвилині настав час вже згаданої Гриценко. Спочатку після пострілу Ксенії здалеку Червікова витягнула м’яч з дев’ятки. Однак, це лише ненадовго відтермінувало третє взяття воріт від нашої команди. У результаті розіграшу кутового Гриценко вдало замкнула дальню стійку, встановивши на табло рахунок 0:3.

За 45 секунд до свистка на перерву знову могла відзначатися Шульга. Павленко відібрала м’яч у центрі та вивела Анну на ударну позицію, але вкотре чудово на останньому рубежі зіграла Червікова.

У другому таймі вперше на паркеті з’явилися Кислова, Майбородіна та Кирильчук, а їхню п’ятірку доповнили Єрьоменко і Шевченко.

Після розіграшу аута остання отримала нагоду, аби забити швидкий гол, але м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт словачок.

У складі команди Яна Бальтазаровіча знову мала шанс на те, аби відзначитися Валова, але після удару Барбори зі штрафного загрозу ліквідувала Кислова.

Відправити четвертий гол у ворота господарок могла Майбородіна. Після пасу Дубицької Ірина пробивала по володіннях Червікової, втім, кіпер суперника перевела м’яч у поперечину.

Забити перший м’яч словачок могла Доновалова, яка не дотягнулася до прострілу Банікової.

Зазначимо, що на 27-ій хвилині «жовто-сині» занесли до свого пасиву п’ять фолів, тож, наші дівчата були змушені діяти у захисті значно обережніше.

За 8 хвилин словачки отримали право на дабл-пенальті після фолу Гриценко. Однак, Банікова спрямувала м’яч вище.

А вже у наступній атаці українки забили вчетверте. Дударчук пробивала по воротах, і Сматанова перетворила цей удар у автогол.

За хвилину українки відзначилися вп’яте. Гриценко отримала м’яч у штрафному майданчику суперника, і без проблем вразила володіння словачок.

Такі результативні звершення остаточно знітили підопічних Яна Бальтазаровіча, які могли попустити вшосте, якби Червікова не врятувала володіння своєї команди після двох ударів Майбородіної.

За 8 секунд до фінальної сирени вшосте сфолили господарки, але Червікова потягнула удар Дударчук.

Тож, як підсумок – 5:0. Підопічні Олега Шатайнова завершують перший поєдинок між збірними України та Словаччини переконливим тріуфмом.

Словаччина (ж) – Україна (ж) – 0:5 (0:3)

Голи: Сматанова (36 – автогол) – Шульга (4 – з пенальті), Дударчук (9), Гриценко (16, 37)
Попередження: Банікова (36) – Дударчук (16)
Вилучення: Банікова (40)

Нереалізовані дабл-пенальті: (Банікова, 36) – Дударчук (40)

Збірна Словаччини: Яна Червікова – Барбора Валова, Моніка Комлодьова, Ленка Вієнерова (к), Вероніка Янцова, Зіта Банікова, Лівія Потенгова, Наталія Празновска, Крістіна Седлакова, Ванеса Пагацова, Домініка Доновалова, Ніколета Холошкова, Діана Мацкова, Сільвія Сматанова, Петра Тіслярова

Збірна України: Вікторія Сагайдачна (к) (Вікторія Кислова, 21) – Анна Шульга, Ксенія Гриценко, Ірина Дубицька, Олена Павленко, Юлія Дударчук, Анастасія Кліпаченко, Яна Дичко, Христина Єрьоменко, Юлія Шевченко, Альона Кирильчук, Ірина Майбородіна.

Додамо, що повторна зустріч команд відбудеться завтра у спортивному комплексі міста Гуменне. Початок о 19:00 за Києвом.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!