ПІСЛЯМОВА-27. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів 6-го туру чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги, сезону 2017/18 рр.

Кліп № 1:

«IMS-НУХТ» Київ  – «ПЗМС» Полтава 

2 тайм, 26 хв.:

Завершуючи одну з атак своєї команди, гравець № 77 у синій формі, нанесла перший удар по воротах суперників, який у дозволений спосіб відбила гравець № 10 у зеленій формі. Після цього м’яч потрапив до № 23 «синіх», яка очікувано для всіх знову нанесла удар по воротах команди «зелених» у межах штрафного майданчика. Блокувати цей удар у межах власного штрафного майданчика кинулася гравець № 10 «зелених», яка не зігравши у м’яч дозволеною частиною тіла, відбила м’яч лівою кистю руки, що була піднята і відведена від тіла. Зважаючи на рух руки до м’яча, її положення, що значно збільшувало «об’єм тіла» та керуючись відповідними методичними рекомендаціями, обидва арбітри миттєво зафіксували порушення Правила 12 і справедливо призначили 6-метровий удар та винесли порушниці дисциплінарну санкцію у вигляді попередження (ЖК) за неспортивну поведінку.

Кліп № 2:

«IMS-НУХТ» Київ  – «ПЗМС» Полтава 

2 тайм, 38 хв.:

Відібравши м’яч у суперниць, гравець № 24 у синій формі намагалася швидко розвинути перспективну атаку своєї команди. У, середині майданчика гравець № 18 у зеленій формі вступила з нею в єдиноборство, не маючи при цьому ні наміру, ні можливості зіграти м’ячем, здійснила поштовх в безросудливій манері гравця № 24 «синіх». Дані дії захисниці №18 «зелених» є порушенням Правила 12. Другий арбітр, який дещо відстав від епізоду і був у не зовсім вдалій позиції для прийняття рішення, повинен був зупинити гру і призначити штрафний удар та застосувати до порушниці відповідні дисциплінарні санкції у вигляді попередження (ЖК) за неспортивну поведінку. Враховуючи, що на момент порушення у команди «зелених» було вже 5 накопичених фолів, то штрафний удар повинен би був пробиватися з 10-ти метрової позначки.

Кліп № 3:

«IMS-НУХТ» Київ  – «ПЗМС» Полтава 

2 тайм, 40 хв.:

Здійснивши перехоплення м’яча, гравець № 77 у синій формі, намагалася розвинути швидку контратаку своєї команди. Її у межах Правил, граючи у м’яч атакувала захисниця № 8 у зеленій формі, далі також без порушення м’ячем заволоділа № 25 «синіх», яку у свою чергу в дозволений спосіб атакувала гравець № 20 у зеленій формі і м’яч потрапив до воротаря команди «зелених», яка відразу адресувала його нападниці № 10.

На шляху гравця № 10 команди «зелених» знаходилося двоє гравців команди «синіх» (воротар, № 23 і № 77).

Після обіграшу лише однієї з них, захисниці № 23 «синіх», нападниці №10 «зелених» підставила підніжку захисниця №10 «синіх», що відразу зафіксував арбітр матчу призначивши штрафний удар. Керуючись відповідними методичними критеріями та рекомендаціями він також правильно застосував до порушниці відповідні дисциплінарні санкції у вигляді попередження (ЖК) за неспортивну поведінку.

Кліп № 4:

«IMS-НУХТ» Київ  – «ПЗМС» Полтава 

2 тайм, 40 хв.:

Гравець № 23 у синій формі нанесла удар по воротах суперників, воротар команди «зелених» відбив м’яч у напрямку бокової лінії. В єдиноборство за м’яч намагалися вступити № 18 команди «зелених» та № 10 команди «синіх», які знаходилися від м’яча на однаковій відстані.  На відео не зовсім добре видно характер єдиноборства, але можна твердо констатувати, що воно відбулося після того як м’яч покинув межі ігрового майданчику (тобто вийшов з гри). Тому рішення арбітра, який знаходився в оптимально вдалій позиції, щодо відновлення гри у цьому епізоді ударом з бокової лінії є прийнятним та обґрунтованим, що відповідає правилам гри.

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!