Енергія – Юні-Ламан 8:0. Післямова

Як відомо, у першому матчі 3-го туру львівська «Енергія» переграла чорноморський «Юні-Ламан» з рахунком 8:0. Прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з тренерами обох команд та попросила їх поділитися своєми думками щодо гри.

Валерій Легчанов, головний тренер СК «Енергія» (Львів):

- Що можна сказати за підсумками розгромної перемоги над «Юні-Ламаном»?
- Можна сказати, що перемогу ми здобули впевнено, і рахунок десь по грі. Хоча були епізоди і у наших суперників, але добре зіграв Володимир Кардаш. Але все-таки, хочу сказати, що гру ми контролювали.

- Генеральна репетиція перед матчами Кубка УЄФА виявилася вдалою, чи не так?
- Тут річ навіть не у генеральній репетиції перед іграми Кубка УЄФА – просто хлопці готувались до першої гри після місячної паузи, і дуже хотіли перемогти. Хоча, звісно, ми вже думаємо і про євро кубкові поєдинки. У грі проти «Юні-Ламана» ми дали можливість пограти всім та подивитись, як виглядають деякі наші тактичні напрацювання на практиці.

- Ця перемога додасть впевненості Вашим підопічним перед іграми Кубка УЄФА?
- Враховуючи те, що ми будемо грати вдома, то ми будемо ставити задачу посісти у групі перше місце. Але протягом групового турніру можуть бути різні ситуації, тому нам треба бути до них готовими. В будь-якому випадку, ми будемо налаштовуватись на максимально позитивний результат.

Сергій Бутенко, головний тренер МФК «Юні-Ламан» (Чорноморськ):

- Перш за все, хочу сказати, що «Енергія» перемогла на класі. У цієї команди багато класних та досвідчених виконавців. Ми намагались чинити опір, але у другому таймі гра в нас розладналася, і львів’яни скористалися цим. Що ж, ми трагедії не робимо. Ми продовжуємо вчитись. Тут не варто забувати, що у нас – робоча команда, тому що майже всі хлопці ще й працюють. Окрім того, свій відбиток накладає те, що у нас поки що немає своєї бази, як такої. Але ми плануємо і надалі вчитися грати у футзал на такому рівні, бо ми собі поставили за мету не бути такою командою, яка сьогодні грає, а завтра – ні.

- З чим пов’язаний провал Вашої команди у другому таймі?
- По-перше – ми пропустили два швидких м’ячі. По-друге – майже всі голи були забиті після того, як м’яч знаходився у нашої команди. Тобто – фактично всі голи ми пропустили після власних помилок, чого не треба допускати у грі з таким суперником, як «Енергія».

- Можна припустити, що у цьому поєдинку трохи перегоріли Ваші молоді гравці?
- Тут як раз навпаки: з восьми голів п’ять були пропущені тоді, коли на паркеті знаходилась досвідчена четвірка гравців. У молодих футзалістів не було сильного хвилювання, але у таких матчах для них головне – досвід.

- Скоро Вашій команді доведеться грати матчі проти команд, у яких теоретично можна відібрати очки, і які мають бути по зубах «Юні-Ламану». Що Ви на це скажете?
- Спочатку в нас буде поєдинок проти «ХІТа», який вже є претендентом на медалі, хоча тільки прийшов з Першої ліги. Тим більше, «ХІТ» ще й підсилився у це міжсезоння. А от щодо команд, з якими ми можемо взяти очки, то тут також все неоднозначно. Взяти, наприклад, «ЛТК/ІнБев/НПУ» чи «Сокіл». Так, це молоді команди, але вони вже понюхали пороху в Екстра-лізі, тому в плані досвіду в них буде перевага.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!