Іван Скіцко та Максим Павленко – про майбутній матч проти ЛТК/ІнБев/НПУ

Напередодні суботнього матчу 4-го туру Чемпіонату України з футзалу своїми очікуваннями перед домашнім поєдинком із " ЛТК/ІнБев/НПУ" поділилися наставник "Урагану" Іван Скіцко та новобранець івано-франківської команди Максим Павленко.

Іван Скіцко, головний тренер "Урагану": 

- Готуємося серйозно, і, беручи до уваги, що в останніх матчах і ми, і " ЛТК/ІнБев/НПУ " програли, це додає ще більшої мотивації. Не дивлячись на молодий склад – це сильний суперник, для кого ми ставимося з великою повагою. Однозначне завдання на гру – перемогти, і здобути три очки. Зі складом на суботній поєдинок я вже визначився. Скажу, що конкуренція велика, молоді гравці стараються проявити себе, крім того, радує, що маємо досвідчених футболістів. Зараз нам дуже потрібен досвід.

Я вірю в своїх хлопців, і позитивно налаштований. Знаю, що нам буде непросто, суперник грає другим номером, але на разі на 85-90% ми готові, тож все-одно все вирішуватиме наша реалізація. Поразку від "ХІТа" ми забули, і з хорошим настроєм налаштовуємося на наступну гру. Чекаємо вболівальників, попереду цікавий матч двох молодих команд, які демонструють швидкий футзал.

- Шотурма – травмований, коли вболівальники його побачать на паркеті?

- Дві наступні гри він точно пропустить. Наші медики обіцяють, що на матч з "Продексімом" він мав би бути в строю. Не гарантую, чи потрапить в основний склад, але, думаю, принаймні буде в протоколі. Нам його дуже не вистачає, і хочемо бачити його якнайшвидше на паркеті. В принципі реабілітація проходить нормально, присутня позитивна динаміка.

- Як влився у команду Максим Павленко?

- Максим – професіонал, і в нас хороше взаєморозуміння. Він дуже мені допомагає. Я бачу, як він викладається на тренуваннях, як працює зі своєю "шісткою". Мені приємно працювати з такою людиною в одній команді.

- Чого не вистачило в грі з "ХІТом"?

- "ХІТ", на мою думку, вибрав правильну тактику, зіграв від оборони, другим номером. Десь ми не змогли зламати їхню оборону, і це їм у плюс. Важко було їм протистояти, ми пробували й індивідуально, і командно, та й майстерності не вистачило забити гол, хоч моменти були.

Не дуже хочу згадувати питання суддів, більше стараюсь дивитись на те, що я десь недопрацював із командою. Не вистачило завершення, останнього пасу. Щодо майбутнього матчу, то нам брати три очки, хоч футзал така штука, де логіки часто нема. Турнірна таблиця нас зобов'язує, та й для психологічного стану нам треба перемогти. Але завтра гратимуть дві молоді команди, тому очікується швидкий цікавий футзал.

- Як ви загалом охарактеризуєте новий сезон?

- Цей сезон мені більше подобається. По-перше, є парна кількість команд, по-друге, немає слабких колективів. Рідко буває, що хтось програє із великим рахунком, та й про жодну з команд не можна сказати, що вона в якомусь із матчів гарантовано візьме три очки. Інтрига буде до кінця, в плей-офф теж можуть бути сюрпризи.

- Які ще кадрові втрати перед суботнім матчем?

- Шотурма травмований, Зварич дискваліфікований через перебір карток, його теж не буде вистачати. Добре, що у нас є конкуренція і є, ким замінити. Решта ві готуються до матчу.

- Наскільки молоді гравці готові до боротьби в чемпіонаті?

- У молодих завжди проблема у психології, вони не звикли грати за такі високі результати. Ми стараємось підводити їх, підбирати потрібні слова. Також у наших молодих гравців багато моментів, але нема реалізації. А так вони прогресують, хто швидше, хто повільніше. Вони тягнуться за досвідченішими гравцями.

- Готові довіряти молодим футзалістам у моменти, коли треба добиватись результату?

- Однозначно готові. У минулому сезоні, наприклад, Кефа виходив у плей-офф проти "Енергії", він не зіпсував гру, виконував свою установку. Так що тут проблем немає, важливо, щоб вони були психологічно готові. І це насамперед моя задача психологічно підвести їх до гри.

Максим Павленко, гравець "Урагану": 

- Всіх хлопців з команди добре знаю, адже кілька років грали один проти одного, і вивчали сильні та слабкі сторони гравців "Урагану". Зараз працюємо, стараємося адаптуватися один до одного і довести до автоматизму все напрацьоване на тренуваннях. Працюємо над взаємодією у четвірках, бо хлопці - молоді, емоційні, моментами доводиться їх стримувати. Конкуренція - велика, на тренуваннях постійний рух, висока швидкість, і, якщо все це перенесемо в гру, то будь-якому супернику буде з нами важко.

- Ви нещодавно ще працювали головним тренером, наскільки важко було перебудуватись?
- Ще перед підписанням контракту ми говорили з Іваном Васильовичем, обговорили ключові питання, і зрозуміли один одного. Я знав, чого від мене очікують в команді, якою бачать мою роль. Іноді тренер не може достукатись до гравців, коли ті на майданчику, тому потрібно зсередини, з самої гри допомагати молодим гравцям. Адже зробити один крок вліво-вправо - це вже суттєво, це може вартувати пропущеного гола. Тому співпрацюємо, разом ідемо до наших цілей - повернути медалі. Будемо старатись, щоб до плей-офф ми дійшли потужною, єдиною командою.

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!