Кубок УЄФА. Представляємо суперника Енергії. Раба ЕТО Дьор (Угорщина)

Сьогодні відбудуться заключні матчі Основного раунду Кубка УЄФА. В одному з них чемпіон України, львівська «Енергія», зустрінеться з угорським чемпіоном – командою «Раба ЕТО Дьор». Одразу зазначимо: цю команду називають по-різному: і «Раба ЕТО Дьор», і «ЕТО Футзал Дьор», і «ЕТО», і «Дьор». І всі ці назви можна вважати правильними. Тому що ця футзальна команда входить до структури футбольного клубу «ЕТО» (Дьор). Вболівальники зі стажем мають пам’ятати цю команду: наприкінці 80-х угорський «ЕТО» був одним з суперників київського «Динамо» у євро кубках. Але зараз футбольний «ЕТО» знаходиться у затінку, і «молодший» футзальний брат цим скористався. Стосовно назви «Раба ЕТО Дьор» все просто: компанія «Раба» є спонсором угорської команди.

Сам же футзальний «ЕТО» був створений на базі одноіменного футбольного клубу (який, до речі, є одним з найстаріших в Угорщині – заснований у 1904 році) у сім років тому. І одразу він гучно заявив про себе, оформивши чемпіонський хет-трик у першому ж сезоні. Взагалі ж «ЕТО» за ці сім років став одним з флагманів угорського футзалу. Досягнення кажуть самі за себе.   

Чемпіон Угорщини: 2010, 2011, 2012, 2013, 2016.
Володар Кубка Угорщини: 2010, 2011, 2013.
Володар Суперкубка Угорщини: 2010, 2011, 2012, 2013. 

Як бачимо, «зелені» дійсно є однією з сильніших в угорському футзалі на даний момент. Але, як ми вже встигли побачити у двох попередніх поєдинках Основного раунду Кубка УЄФА, ця команда здатна на більше. І це не дивно. За європейськими мірками, у «ЕТО» дуже непоганий склад. По-перше – іспанський тренер Маркос Ангуло. Всі ми знаємо, що зараз у світовому футзалі пішла мода на іспанських тренерів. І Угорщина пішла слідом за цією модою. Не будемо забувати, що і угорської збірної тренер – також іспанець (Сіто Рівера). Повертаючись до «ЕТО», варто зазначити, що Маркос Ангуло зробив акцент на те, щоб його команда була тактично вихованою. І це йому вдалося. Команда з Дьора вміє атакувати по-різному: і швидко, і позиційно, і через «стовпа», і внаслідок контрвипадів. І завдяки цьому вона стає небезпечною для суперників.

На кого варто звернути увагу в складі сьогоднішніх суперників «Енергії»? Перш за все, на лідера збірної Словаччини Томаша Драговскі, який зараз у дуже шаленій формі, що і показали поєдинки проти «Брезьє Марібора» та «Кремлін-Бісетр Юнайтед». Цього гравця ми пам’ятаємо по матчах збірних України та Словаччини. Тоді Томаш був одним з найпомітніших гравців словацької збірної. Драговскі фактично повноцінно замінив Золтана Дрота, який пішов з команди ще взимку.

Ще один лідер «ЕТО» - це досвідчений голкіпер Дьюла Тот. Кращий воротар Угорщини останніх років, беззаперечний перший номер угорської збірної. Якщо він на початку матчу піймає свою гру, то діятиме на куражі, і тоді його буде складно пробити. Згадайте матчі збірної України проти збірної Угорщини у рамках відбору на ЧС – 2016 та Євро – 2016. Так, наша команда тоді виграла, але не без труднощів. І ці труднощі виникали багато в чому завдяки вдалій грі Тота у воротах. Тому, Валерію Легчанову та його підопічним треба звернути на це увагу.

Ще один гравець, на якого треба звернути увагу – це Міхал Сейдлер. Львівським вболівальникам він знайомий по матчах за збірну Чехії, коли ця команда у Львові грала проти збірної України. Сейдлер – досвідчений гравець, який, перш за все, відомий своєю працелюбністю на майданчику. Але і атаки своїх партнерів він часто вдало завершує. Тому – треба на нього також звернути увагу.

Окрім того, у складі «ЕТО» є кілька молодих іспанців, які пройшли школу «Мовістар Інтера». До речі, вони ще нещодавно грали у молодіжній команді «Зеленої машини» разом з нашим Олександром Пархоменком. І Олександр охарактеризував їх як швидких гравців, які, не дивлячись на молодий вік, можуть самотужки вирішити долю епізоду.  

Ось такий вигляд має нинішній суперник львівської «Енергії» - футзальний клуб «Раба ЕТО Дьор». І ми сподіваємось, що це буде не останній суперник «енергетиків» у цьому євросезоні.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!