Екстра-ліга: огляд матчів 8 туру + ВІДЕО

У Екстра-лізі відбулись чотири матчі 8 туру. Зазначимо одразу, що завдяки поєдинкам у Львові та Харкові цей тур став дуже результативним, чого не скажеш, наприклад, ігри у Хмельницькому та Покровському. Про все це – тепер детальніше.

Отже, цей тур розпочався двома матчами, які йшли паралельно – у Хмельницькому та Покровському. Про гру між «Титан-Зорею» та «Кардиналом-Рівне» ми ще згадаємо. А зараз – про дуель між «Соколом» та «Ураганом».

Перший тайм протистояння у Хмельницькому можна розділити на дві частини. До середини першої 20-хвилинки «Ураган», незважаючи на відносно нешвидкий темп гри, міг відкрити рахунок першим. Достатньо для прикладу згадати бодай би удар Сімки «черпаком» та «сейв» Бакінського. Але потім у «драконів» щось пішло не так, і вже після екватора першого тайму вони стали не встигати за «соколятами», які мали реальні шанси повести в рахунку перед перервою. Однак, на табло все-таки зберігались нулі.

А вже другий тайм почався більш жваво. Гравцям «Сокола» все-таки вдалося повести в рахунку після голу Лисенка. Але зовсім скоро Корсун відновив паритет на табло спорткомплексу Нацполіції. А коли ближче до екватора другого тайму Сімці вдалося вивести «Ураган» вперед, то подолянам довелося думати, як вийти з такої ситуації. Однак, відігратися «соколятам» не вдалося. У вирішальні моменти гри хмельничанам не до помогли ані рідні стіни, ані гра з п’ятим.

«Сокіл» (Хмельницький) - «Ураган» (Івано-Франківськ) - 1:2
Голи:
Лисенко (22) – Корсун (23), Сімка (29)
Попередження: Педяш (25), Мартинюк (37) – Зварич (8), Корсун (28)

Відеоогляд матчу:

Як і очікувалось, у Покровському було протистояння двох «міцних горішків». Обидві команди вже на початку зустрічі показали, що є гідними суперниками, і що варті трьох очок. Однак, скоро Леміш вивів «Титан-Зорю» вперед, і цей рахунок довгий час залишався переможним для покровців. Однак, незадовго до кінця зустрічі Павло Концеба зміг зрівняти рахунок, чим врятував «Кардинал-Рівне» від поразки. Але головне у цьому двобої не це. Головне те, що любителям футзалу нарешті вдалося побачити пряму трансляцію з Покровського, про що всі давно мріяли. Тому, будемо сподіватись, що гарний початок матиме своє продовження.

«Титан-Зоря» (Покровське) - «Кардинал-Рівне» (Рівне) - 2:2
Голи:
Доманський (4), Леміш (12) – Фаренюк (5), Концеба (37)
Попередження: Пічкуров (20), Кожемяка (31) – Басич (35)

Відеоогляд матчу:

Всі сподівались на те, що матч між «ХІТом» та «Енергією» виправдає сподівання любителів футзалу, і вони зможуть побачити якісний футзал. Так і сталося. Поєдинок виправдав сподівання, а його сюжет нагадував справжній трилер. Львів’яни повели 2:0 вже на 5-й хвилині завдяки двом голам Михайла Грицини. Проте, підопічні Олега Лук’яненка дуже швидко відійшли від цього холодного душу і так само швидко зрівняли рахунок. А вже після цього пішли справжні «гойдалки»: то кияни виходили вперед, то львів’яни.

І так тривало практично до кінця поєдинку. Але більше пощастило «ХІТу», який вирвав перемогу завдяки хет-трику Сергія Журби, який перед початком гри отримав свою заслужену нагороду кращому гравцеві жовтня. В результаті – 6:5 на користь київської команди, яка продовжує лідирувати у турнірній таблиці, не втративши жодного очка. А от щодо «Енергії», то одразу не згадаєш, коли вона програвала вдома двічі поспіль.

«Енергія» (Львів) - «ХІТ» (Київ) - 5:6
Голи:
Мих. Грицина (5, 5), Кузь (17), Легендзевич (36), Кордоба (37) – Журба (5, 13, 39), Юнаков (7), І. Борсук (36), Чепорнюк (38)
Попередження: Радевич (2), Кузь (21) – Чепорнюк (2), Корнійчук (36), Журба (38)

Відеоогляд матчу:

І «Локомотив», і «ЛТК/ІнБев/НПУ» невдало зіграли у минулому турі. Тому, для обох команд було справою честі реабілітуватися у очному протистоянні. Перші серйозні кроки до цього зробив «Локомотив», який вже на 5-й хвилині повів 2:0. Згодом телефоністам наче вдалося налагодити свою гру, і це мало дати надію на те, що підопічним Валерія Туркіна вдасться відновити інтригу. Але прикра помилка Михайла Соколовського звела все нанівець.

А у другому таймі відбувся бенефіс Богдана Свірідова, який зробив покер. Далі його партнери по команді продовжили розпочату справу і довели рахунок до непристойного. Звичайно, голи Войтка та Чеберяка трохи підсолодили «телефоністам» цю прикру поразку, але не більше того.

«Локомотив» (Харків) - «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) - 10:2
Голи:
Сірий (3), Білоцерківець (5), Лебідь (18), Свірідов (24, 24, 28, 28), Літвінов (29), Бондар (34), Д. Сорокін (40) – Войток (23), Чеберяк (38)
Попередження: Малишко (19) – Войток (23), Карбула (28), Поночовний (37)

Відеоогляд матчу:

Нагадаємо, що заключний поєдинок 8 туру, в якому зустрінуться «Продексім» та «Юні-Ламан», відбудеться 13 листопада.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: СК «Сокіл» (Хмельницький)

 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!