Китай - УКРАЇНА - 0:5

Збірна України достроково виборола звання переможця міжнародного турніру «CFA International Futsal Tournament 2016», який цими днями проходить в китайському місті Чаншу. Це стало головним підсумком другого дня, матчі якого відбулися 3 грудня.

Не зважаючи на те, що наша команда перед грою з Китаєм вважалась фаворитом, ніякої недооцінки футзальної збірної господарів не було. Вдень головний тренер Олександр Косенко провів теоретичне заняття, на якому акцент був зроблений на тих позитивних моментах, які були в грі команди в матчі з В’єтнамом. Тож, не дивно, що до гри наші футболісти підійшли повністю зосередженими та налаштованими на серйозну боротьбу.

Вже перші хвилини окреслили незаперечну перевагу збірної України. З великим бажанням провів першу зміну перший квартет, в якому свій час отримали Михайло Волянюк та Михайло Зварич. Нічим в своєму бажанні досягти успіху не поступалася і друга четвірка, в якій грав Богдан Свірідов. Проте, часом саме надмірне бажання заважало українцям завершувати атаки результативно. Тож, перший м’яч був результатом зусиль досвідчених Журби та Білоцерківця. Перший зробив передачу с кутового, а другий з позиції стовпа потужним ударом відкрив рахунок.

На жаль, до перерви збірній України не вдалося розвинути успіх та зробити рахунок більш комфортним. І лише в другому таймі суттєва перевага українців знайшла своє відображення на табло. На 25 хвилині результативно спрацювала зв’язка гравців «Урагану», і після прострілу Зварича Корсун подвоїв рахунок. А невдовзі Дмитро Сорокін, який замінив в четвірці Свірідова, який зазнав пошкодження, розрізною передачею вивів Білоцерківця сам на сам з голкіпером збірної Китаю, і Микола чудово використав свою нагоду.

Те, що навіть за такої переваги не потрібно втрачати зосередженість, господарі довели дуже швидко. Українці несподівано притиснулись до своїх воріт, і лише завдяки дивам, які творив в воротах Кирило Ципун, рахунок залишився незмінним. Протягом однієї атаки, впродовж кількох секунд, китайці наносили по наших воротах три небезпечні удари, та Ципун кожен раз був на шляху м’яча у ворота.

Олександр Косенко змушений був брати тайм-аут, після якого збірна України остаточно зняла всі питання щодо переможця. Спочатку Михайло Зварич відзначився після виходу сам на сам, а потім асистував Волянюку, який вразив порожні ворота.

Господарі спробували за рахунок гри з п’ятим забити хоча б м’яч престижу, проте не завдали збірній України жодних проблем. Під завісу гри збірна України могла забивати ще двічі, але удари Зварича та Ципуна прийняла на себе поперечина.

Збірна України матч проти Китаю провела в такому складі:
Ципун – Зварич, Шотурма, Корсун, Волянюк – Білоцерківець, Дзюба, Журба, Свірідов – Д. Сорокін, О. Сорокін, Мих. Грицина, Мик. Грицина.

В першому матчі дня збірна В’єтнаму переграла Мексику 4:3, тож незалежно від результатів третього туру збірна України стала переможцем турніру «CFA International Futsal Tournament 2016». У нашої збірної 6 очок, теоретично її може наздогнати в’єтнамська команда, але перевага в цьому випадку буде у українців за рахунок перемоги в очному матчі.

Китай – Україна – 0:5
Голи:
Білоцерківець (9, 28), Корсун (25), Зварич (31), Волянюк (31)
Попередження: Д. Сорокін (30) 

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!