Україна - Коста-Рика. Анонс від сайту Sport.ua

Матчем зі збірною Коста-Рики, який за київським часом пройде в ніч з понеділка на вівторок, збірна України завершує серію з трьох товариських матчів, які проходять в рамках підготовки до стартує вже в найближчу суботу чемпіонату світу з футзалу.

Як відомо, перші два – зі збірними Італії та Колумбії – завершилися поразками команди Олександра Косенка, відповідно, 0:2 і 3:5. Факт, прямо визнаємо, не радісний, але й не такий, щоб рвати на собі волосся і посипати голову попелом. При бажанні легко можна знайти об'єктивні причини, і навіть якщо до них скептично ставитися, вони все одно об'єктивними залишаться.

Одвічна проблема у футболі по відношенню до контрольних матчів – як ставитися до їх результатів? Ну, у тренерів тут позиція однозначна – результати значення не мають. Особливо на цьому наполягають ті наставники, які в них програють. Що ж, мають право, але зараз просто не час заглиблюватися в дискусію. І в сьогоднішньому матчі проти збірної Коста-Рики у наших футболістів буде останній шанс, щоб позитивним результатом самим підняти собі настрій, і вже з ним готуватися до свого першого матчу на Мундіалі проти збірної Бразилії, який, ще раз нагадаємо, відбудеться в ніч з 11-го на 12-е вересня в 2.00 по Києву.

Коста-Рика має найнижчий рейтинг з трьох наших спаринг-суперників. Якщо Італія станом на 4 вересня четверта в світі, Колумбія – 16-та, Коста-Рика не набагато нижче колумбійців, займаючи 19-те місце. Костариканці є безумовними лідерами в своїй зоні КОНКАКАФ, вигравши три з шести зональних чемпіонатів, у тому числі і останній – в травні 2016 року. Трохи купаючись у променях слави, команда, очолювана 54-річним тренером Дієго Солісом, з липня фактично приступила до підготовки до чемпіонату світу.

Саме час кілька слів сказати про наставника збірної Коста-Рики. Для нього майбутній чемпіонат світу буде четвертим в історії, і жодного разу не обходився без участі Дієго Соліса. У 1992-му і 2000-му він був у збірної Коста-Рики в якості гравця, а ось у 2012-му – вже в якості головного тренера. Втім, підсумок для костариканців кожен раз був один – вони не виходили з групи. А в останньому випадку самим прямим чином на це вплинула збірна України. У Таїланді Україна і Коста-Рика були в одній групі, грали між собою в третьому турі, і наша команда провела гру настільки сильно, що її перевага не залишала сумнівів, що і підтверджує остаточний рахунок 6:1. По два м'ячі у нас забили Євген Рогачов і Олександр Сорокін, по одному Денис Овсянніков та Максим Павленко, а у суперника голом престижу відзначився Едвін Кубільйо. Кубільйо і зараз у заявці збірної Коста-Рики, а всього футболістів, які 4 роки тому грали в Таїланді, у нашого сьогоднішнього суперника 7 – стільки ж, нагадаємо, і в нашої збірної.

Матчева підготовка до чемпіонату світу у команди Соліса почалася з 2-3 липня, коли в Монтевідео відбулися два матчі проти збірної Уругваю, і суперники в них обмінялися перемогами – 0:1 за Коста-Рикою і 3:1 за Уругваєм. Ще через тиждень костариканці провели два матчі вже з більш міцним суперником – Парагваєм, і обидва рази поступилися 2:3 і 0:1. Ну, а вже в серпні костариканці зіграли в турнірі трьох збірних у Португалії, де обіграли Мозамбік (нашого суперника на Мундіалі!) 5:0 і програли господарям 3:4.

В Букарамангу збірна Коста-Рики прибула 2 вересня, а вже на наступний день зіграла товариський матч з Австралією, ще одним нашим суперником на чемпіонаті світу, і з ним команда Дієго Соліса всуху розібралася 4:0 – по голу забили Алехандро Паніагуа, Адонай Віндас, Гілберт Гарро і Дієго Суніга.

Що чекають костариканці від своєї участі на Мундіалі? Дієго Соліс з цього приводу зазначив: «Сподіваюся, що я зробив правильний вибір, і футболісти будуть відповідати тим цілям, які поставлені перед командою – напевно, вже прийшов час подолати бар'єр групового і етапу та завоювати право зіграти в плей-офф». У схожому дусі вторить своєму тренеру і капітан збірної Коста-Рики Алехандро Паніагуа: «Ми дуже серйозно готувалися до чемпіонату світу, адже це не просто турнір, а для багатьох футболістів справжня мрія». В цілому ж, у випадку з Коста-Рикою маємо той випадок, коли національна команда повністю складається з футболістів, які грають у себе на батьківщині. Зазначимо, що, щоб реалізувати свою мрію про плей-офф, Коста-Риці треба буде дуже сильно постаратися. У її групі два яскраво виражених фаворита – Казахстан і Аргентина, плюс Соломонові Острови – навіть якщо їм набити дуже багато, трьох очок може і не вистачити, щоб потрапити в число чотирьох кращих збірних, що посіли треті місця.

На 5 вересня заплановано ще ряд контрольних матчів, зокрема, зіграють і наші суперники по групі D. Бразильці вирішили розім'ятися на Соломонових Островах, а ось Австралію чекає складний матч проти Казахстану. Самий останній спаринг перед Мундіалем, Італія – Узбекистан, буде зіграно 7 вересня, а там вже і старт чемпіонату на носі. Результат матчу Коста-Рика – Україна для вболівальників в Україні стане відомий вже під ранок вівторка, з нетерпінням чекаємо хороших звісток з Колумбії.

6 вересня, вівторок
Коста-Рика – Україна

Букараманга. Спорткомплекс Національного університету. 02.00.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!