Юні-Ламан – чемпіон SUMMER FUTSAL FEST на терафлексі

У Одесі добіг кінця традиційний турнір SUMMER FUTSAL FEST, який проходив на двох майданчиках: терафлексовому та трав'яному. Пропонуємо Вашій увазі оглад вирішальних поєдинків змагань на терафлексі.

10.00 1/2 Перша ліга Баварія (Енергодар) – Чорне море (Одеса) 5-2 (4-1)

Голи: Куценко (12, 20), Купрін (17), Каргін (20), Лещенко (39) – Загородний (10), Лобан (33)

Відкривали півфінальні баталії представники центральної і південної футзальних культур. Вихованці ДЮСШ зустрічалися з вихованцями ДЮСШ всієї країни. Цікаво? Поїхали!

Вже в самому початку матчу Баварія позначила, що не збирається здаватися на милість легендарним ветеранам. Рахунок в матчі був открт завдяки гольовому чуттю Загородного. Правда, не на довго, на 10 хвилині Куценко його зрівняв. Ну а після свою команду підвів Стародубовский, який після двох обрізок необережно зіграв проти суперника – у воротах Чорного моря став Возний. Без голів той протримався не довго – Купрін виступив наконечником результативної атаки, вразивши ворота після розіграшу зайвого. Такий початок надихнуло Баварію на подвиги, які втілились у ще два забитих м'ячі. 4-1, невтішний підсумок першого тайму для одеситів.

Природно, весь другий тайм Баварія практично не знала смаку чужої половини поля. Чорноморці експериментували зі складами, міняли на посаді п'ятого Візного на Мансурова, пробували різні завершення атак – все марно. Баварія надійно окопалася в своїх володіннях і Сметанюка суперники практично не турбували. Все, на що вистачило ветеранів – гол Лобана, на який у Баварії теж знайшлася відповідь.

10.50 1/2 Перша ліга Фаетон (Одеса) - Епіцентр К10 (Івано-Франківськ) 7-1 (3-0)

Голи: Цапок (4, 26, 31), Романчук (10, 20, 39), Логінов (35) – Красій (38)

За час перебування в Одесі івано-франківський Епіцентр К10 закохав у себе добру половину місцевих уболівальників. Проте, в матчі з Фаетоном у любителів футзалу був складний вибір, за кого вболівати: за франківських майстрів шкіряного м'яча або за місцеву, самобутню команду зі своїм стилем гри?

З перших хвилин стало зрозуміло, що франківські футзалісти були зовсім не в формі – в атаці нічого не виходило, а в захисті у хлопців були такі збої, які не дозволені команді рівня Першої ліги. Ситуація ще більш ускладнилася, коли Фаетон відкрив рахунок, а потім і подвоїв його. К10 посилили тиск на ворота суперника – не допомогло. Більш того, Фаетону ще й щастило не по-дитячому – то воротар чудеса реакції покаже, то каркас воріт за одеситів зіграє. А тут ще й третій м'яч у ворота Бухвака влетів - Романчук після удару Даніва в штангу підхопив м'яч, протягнув його по флангу, пішов від Горбатого і пробив без шансів.

Адже бувають такі матчі, коли в однієї з команд «залітає все». Для Фаетона це був саме такий матч: Епіцентр К10 міг кілька мнуть розігрувати свої атаки, не в силах навіть вирішальний удар завдати, а у суперника в цей момент будь-який, навіть самий кволий удар по порожніх воротах (франківці практично весь другий тайм грали з гаком...) досягав мети. Такі матчі не виграються, Фаетон спіймав свою хвилю і на дошці для серфінгу в'їхав на ній у фінал.

11.40 1/2 Вища ліга Delivery (Одеса) - Uni-Laman (Одеса) 0-2 (0-1)

Голи: Коптєв (5), Долгорук (28)

Чергове одеське дербі подарував нам цьогорічний футзальний фестиваль. Делівері та Юні-Ламан написали чергову сторінку свого протистояння, яка закінчилася перемогою бронзових призерів Першої ліги.

Відкритого футзалу в таких матчах не буває апріорі. Команди зосередилися на боротьбі в центральному колі, але некрасивою ця гра не була 100%. Високі швидкості, прекрасні дії гравців з м'ячем – ось що відрізняє гру від любителів професіоналів. Гостріше атакували номінальні гості, і саме їм пощастило після передачі з флангу розстріляв Кобця. Делівері теж мали хороші моменти, проте до реальних загроз справа не доходила. Бутенко ж продовжував довіряти місце у воротах «всім і по трошки», випускаючи трьох воротарів на кілька хвилин.

Як з'ясувалося пізніше, Делівері абсолютно не блиснули атакою. Навіть при розіграші п'ятого польового підопічні Олега Безуглого допускали дитячі помилки, як наприклад при другому забитому м'ячі Юні-Ламаном. Рудаков невдало віддав зворотну передачу, і ніким неприкритий Долгорук розстріляв самотнього Бєляєва.

Будемо демократичні – це був не день Делівері, адже всі ми знаємо силу цього колективу. Тому, чекаємо подальших зустрічей цих команд, але вже в рамках інших змагань.

12.30 1/2 Вища ліга МКВ (Одеса) – Комфорт-Сервіс (Рівне) 1-2 (1-2)

Голи: Кочевенко (7) – Зелінський (17), Новак (19)

Ні для кого ні секрет, що половина з гравців Комфорт-Сервіс являє рівненський Кардинал на чолі з Сергієм Піддубним. Зіграти проти такого суперника – хороше випробування, яке випало на плечі чемпіону Одеси, МКВ. Зрозуміло, що місцеві хлопці були дуже навіть не проти...

Характерною рисою команди з Рівного всі в один голос назвали спокій – навіть програючи 2-5 Партизану Комфорт-Сервіс нікуди не поспішав, не впадав у паніку, а спокійно, розмірено продовжував грати у свою гру. Так сталося і в цьому матчі. Рівняни першими пропустили – Кочевенко потужним ударом пробив всіх, хто був на шляху м'яча. -1 не збентежили команду Піддубного, хлопці спокійно контролювали м'яч, не поспішаючи переводити його в зону атаки. Як результат – помилка Чумака на виході і гол у порожні ворота від Зелінського. Але і це ще не все – який повернувся до складу Новак виконав те, чим він славиться у Екстра-лізі, прийняв м'яч «на стовпа», розгорнув захисника і пробив повз Чумака. 2-1, спокій, поки переграє бажання...

Запекла боротьба і безліч гольових моментів – ось що глядачі побачили у другому таймі. Голів тільки побачити не вийшло – Чумак та Котюк показали, що на даний момент є найсильнішими воротарями своїх регіонів. Особливо багато роботи було у Котюка, адже МКВ потрібно відіграватися, а часу залишалося все менше. Роман Смірнов до останнього вірив гол, не випускаючи п'ятого польового, але за хвилину до кінця довелося вдатися і до цієї тактики. Не допомогло... Комфорт-Сервіс виходить у фінал!

12.30 Фінал Перша ліга Баварія (Енергодар) – Фаетон (Одеса) 5-6

Голи: Купрін (14, 38), Мардар (37, 40), Щербина (39) – Колкер (9, 15, 34), Логінов (18), Романчук (28), Цапок (30)

Фінал Першої ліги звів між собою дві абсолютно різні за стилем гри команди: захисного плану Баварію і люблячу розгортати зайвого Фаетон. Одеський колектив ще й заручився підтримкою трибун, так що було гаряче...

Як і личить фінальних матчів, помилятися ніхто не збирався. Обережна гра в атаці розбавлялася рідкісними вилазками Колкера у футболці воротаря. І одна з таких атак принесла успіх. Як Валентин примудрився проштовхнути м'яч під Савенком – одному йому відомо. Що ще більш дивно – капітан Фаетона зміг повторити свій трюк через кілька хвилин (між цими голами, щоправда, зуміла відзначитися і Баварія). Все йшло до того, що Баварія буде катувати своє щастя в атаці, але третій м'яч Фаетона після розіграної комбінації зруйнував плани команди з Енергодара. Тепер всі спроби налагодити гру переносилися на тайм другий.

П'ятий м'яч практично зняв всі питання про переможця. Баварія і до цього не блищала активністю (у чому чимала заслуга суперника, який грав грамотно і надійно), а після п'ятого гола і зовсім зажурилася. Звичайно, позначалася відсутність травмованого Сільченка, відомого майстра українського футзалу, але і без нього енергетики знають, як грати на перемогу. Зараз же Колкер оформлює хет-трик, а Фаетон спокійно крокує на вищу сходинку п'єдесталу, піднімаючи над головою Кубок СФФ Першої ліги! І навіть фінальний штурм у вигляді чотирьох забитих м'ячів не допоміг Баварії повернутися в гру. Раніше потрібно було прокидатися...

14.30 Фінал Uni-Laman Group (Одеса) – Комфорт-Сервіс (Рівне) 5-1 (2-1)

Голи: Лоскутов (1, 22), Чумак (20) Ємельянов (37), Солодов (40) – Новак (9)

Фінал – яке це солодке слово для його учасників. Багато прагнуть туди потрапити, але не у всіх виходить. В цей раз фіналістами стали одеський та рівненський колектив. Напередодні дуелі цих команд в Екстра-лізі цікаво було б подивитися на репетицію в рамках футзального фестивалю...

Комфорт-Сервіс був змушений обходитися без травмованого Басича і Швеця, який був вилучений у півфіналі. Тим не менш, в обоймі Сергія Піддубного залишалися гравці, здатні і поодинці вирішити результат матчу. Активніше розпочали гравці Юні-Ламана, і це дало результат – не встиг ведучий оголосити склади команд, як Лоскутов прорвався по флангу і ткнув м'яч точно в кут воріт Котюка! Невдачі диктора продовжилися – після сейва Рахметова він вирішив підтримати молодого голкіпера, але тут же з кутового Новак головою відновлює паритет! Гра трохи пожвавилася, команди почали діяти розкуто, іноді з ризиком для власних воріт. Коли годинник відраховував останні секунди тайму, Чумак наважився на дальній удар. Котюк був закритий захисником і не бачив удару, що, власне, і завадило йому зреагувати. 2-1, Юні-Ламан йде на перерву з комфортною перевагою.

Ледве розпочалася друга половина, як Лоскутов знову повторив свій трюк з забитим м'ячем. Мабуть, Комфорт-Сервіс не встиг зробити висновки з першої половини, за що і поплатився. Давалася взнаки коротка лава Комфорту, сили покинули хлопців, здається, ще в півфіналі, і команда грала на марально-вольових. В таких умовах Юні-Ламан не склало труднощів довести матч до переможного завершення, забивши ще два «контрольних» м'ячі. 5-1, Юні-Ламан - чемпіон SUMMER FUTSAL FEST 2016!

За матеріалами сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!