Екстра-ліга. Анонс 1-го туру +ВІДЕО LIVE!

Вже цієї суботи стартує перший тур чемпіонату України з футзалу серед команд Екстра-ліги. Прес-служба Асоціації футзалу України вирішила проаналізувати, за рахунок чого кожна з команд може розпочати новий чемпіонат з перемоги. Детальніше про це – у нашому анонсі.

12:00 «Локомотив» (Харків) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
20 серпня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім.. Г. Кірпи. 
Арбітри: Г. Гора (Київ), А. Духан (Луганськ), Д. Чумак (Харків).
Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ).

Трансляція на каналах: XSPORT (цифровий ефір Т2), Sport1 (кабельні мережі), Mostvideo (IPTV, Divan TV), Телевсесвіт (супутник Amos 2), 402 (кабельні мережі, Івано-Франківськ), ОДТРК (ефір, Івано-Франківськ).

Відео-трансляція:

Безумовно, матч між «Локомотивом» та «Ураганом» буде центральним у турі. «Локо» після переконливої перемоги над «Енергією» в матчі за Суперкубок України знаходиться на коні. І «залізничники» прагнуть продовжити свою переможну ходу, але вже у стартовому матчі чемпіонату України. Що ж, можемо сказати, що у підопічних Євгена Ривкіна наразі є психологічна перевага перед «Ураганом». Про перевагу свого паркету годі й казати.

Але «Ураган» не варто скидати з рахунків. «Дракони» серйозно підсилилися у цьому сезоні, тому з таким складом і з такими гравцями, які прийшли (Коваль, Шотурма, Сімка – усі потенційні «збірники») івано-франківський клуб у цьому сезоні буде розглядатися у якості претендента на один з комплектів нагород. Тому, можна не сумніватися, що підопічні Івана Скіцка зроблять все, щоб не тільки нав’язати боротьбу свіжеспеченому володарю Суперкубка України, а і спробувати вивезти зі Слобожанщини певну кількість очок. Тому – буде цікаво.

13:00 «Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
20 серпня. Львів. Спорткомплекс «Галичина». 
Арбітри: О. Іванов (Дніпро), О. Хомич (Луцьк), І. Якимишин (Львів).
Спостерігач арбітражу: В. Олійник (Київ).

Відео-трансляція:

Разом з матчем у Харкові, поєдинок у Львові можна вважати одним з центральних у першому турі. Тому що старт діючого чемпіона країни у новому чемпіонаті завжди під прицілом і вболівальників, і спеціалістів. Враховуючи те, що «енергетики» розгромно програли у матчі за Суперкубок, то від підопічних Валерія Легчанова треба чекати серйозної мотивації на першу гру чемпіонату. До того ж, львів’яни гратимуть вдома. Ми дуже добре пам’ятаємо, що ще у минулому чемпіонаті були такі ситуації, коли «Енергія» програвала один матч, але на наступний збиралась, і суперник у буквальному сенсі потрапляв під гарячу руку. Як буде тепер? Подивимось.

Щодо «Кардинала», то наразі це команда-загадка. У рівненської команди трохи оновився склад у порівнянні з минулим сезоном. І тільки сам чемпіонат покаже, наскільки були виправдані ці зміни. По матчах, які були зіграні у Хмельницькому на «Кубку Свободи», судити поки що не будемо. А поки що скажемо так: «кардинали» починають новий сезон з чистого аркуша. І саме у Львові підопічні Сергія Піддубного почнуть писати нову сторінку своєї історії. Тим більше, мотивація у рівненської команди також є. Минулого сезону «Кардинал-Рівне» не зміг потрапити у плей-офф і закінчив регулярний чемпіонат на останньому, дев’ятому місці. Тепер Басіч та компанія мають довести, що це була випадковість.

13:00 «Титан-Зоря» (Покровське) – «Юні-Ламан» (Чорноморськ)
20 серпня. Покровське. Спорткомплекс «Юність». 
Арбітри: Є. Динник, А. Швець (обидва – Харків), А. Ноєв (Запоріжжя).
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська область).

Команда з Покровського буде екзаменувати дебютанта Екстра-ліги вже на правах старожила. Враховуючи те, як «Титан-Зоря» підсилювалась напередодні нового сезону та той факт, що «титани» гратимуть вдома, то вони, безумовно, будуть фаворитами у цьому поєдинку. На їх боці буде і досвід, якого немає у більшості гравців «Юні-Ламана». І це – ще один плюс, яким господарі поєдинку можуть сміливо скористатися.

Що стосується гостей з Чорноморська, то їх сила – це єдність колективу. До того ж – молодого колективу, на що треба звернути особливу увагу. Так, є досвідчені гравці, але здебільшого колектив у «Юні-Ламана» молодий та амбітний. І у першому матчі Екстра-ліги для чорноморців головним завданням буде не перегоріти до стартового свистка арбітра Євгена Динника. Але є така думка, що наставник «Юні-Ламана» Сергій Бутенко добре підготує своїх підопічних до цього поєдинку. Досвід головного тренера «помаранчевих» - це ще один дуже важливий момент, який допоможе гравцям з Чорноморська не загубитись на фоні «Титан-Зорі». Ми знаємо, що Сергій Михайлович – досвідчений стратег. Він вже, мабуть, встиг розібрати гру «титанів» по полицях і пояснив усе своїм підопічним. Тепер залишається дізнатись, чи сприйняли гравці «Юні-Ламана» розбір від свого тренера на практиці.

14.30. «Сокіл» (Хмельницький) - «Продексім» (Херсон)
20 серпня. Хмельницький. Спорткомплекс Національної поліції. 
Арбітри: О. Фесенко (Харків), Б. Кіндій (Роздол), С. Подворний (Хмельницький).
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне).

Відео-трансляція:

Дуже хороший поєдинок буде у Хмельницькому! У першому турі ми побачимо протистояння третьої та четвертої команди за підсумками минулого сезону. Інтрига? Звісно, так. Але якщо враховувати те, як відбувались поєдинки між цими суперниками в минулому чемпіонаті, то щось підказує, що і цього разу перевага буде на боці «Продексіма». Тим більше, херсонська команда суттєво підсилила свій склад, і Ігор Москвичов буде налаштовувати своїх підопічних на те, щоб у цьому сезоні «мельники» перевищили своє «бронзове» досягнення. І у «біло-блакитних» все для цього є.

«Сокіл» зіграє перший матч під своєю новою назвою. Нагадаємо, що він є правонаступником «Спортлідера+». Звісно, підопічні Романа Ковальчика бажають зіграти свій перший поєдинок під новою назвою більш ніж вдало. Тим більше, вони гратимуть вдома, і це – одна з мотивацій для «соколят». Інша мотивація – це старі рахунки з «Продексімом» за минулий сезон. Враховуючи негативний баланс у особистих зустрічах, це, звичайно, є вагомою обставиною, яка буде стимулювати подолян перемогти. Але є один вагомий мінус – молодість команди. Враховуючи те, що найстарший гравець у нинішньому «Соколі» 1992 р. н., то молодість колективу може обернутися для футзалістів «Сокола» негативним результатом. Однак, у той же час – більшість з цих молодих «соколят» вже має хороший досвід виступів у Екстра-лізі. Тому, є надія на те, що хлопчиками для биття у матчі проти «Продексіма» підопічні Романа Ковальчика точно не будуть.  

Нагадаємо, що матч «ХІТ» (Київ) – «ЛТК-ІнБев-НПУ» (Луганськ – Житомир – Київ) перенесено на 1 жовтня.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!