Кубок України: огляд перших чвертьфінальних матчів + ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)

24-25 лютого були зіграні перші матчі чвертьфінальної стадії Кубку України сезону 2017/2018 р. р. Пропонуємо Вашій увазі результати та огляди цих поєдинків.

Кубкова програма розпочалась поєдинком у Херсоні, де «Продексім» хотів не тільки стримати «Ураган», але і не дати своїм опонентам з Івано-Франківську змоги взяти реванш за поразку в чемпіонаті. «Ураганівці» вже по ходу першого тайму були близькими до того, щоб відкрити рахунок у зустрічі. Наприклад, хороші моменти для цього мали Горбатий, Цілик, Корсун. Однак, змусити Ципуна капітулювати їм не вдавалося. Майже ідентична ситуація була на протилежній половині майданчику, де Іваняк не давав можливості відзначитись ані Калукову, ані його партнерам. Тому, нулі на табло спорткомплексу ХВУФК виглядали логічними, але водночас вони зберігали інтригу.

А вже на початку другого тайму «Урагану» вдалося відкрити рахунок. Це Сімка зорієнтувався у чужому штрафному майданчику та зміг переправити м’яч у ворота Ципуна. Гра, яка і без того була напруженою, пожвавішала, адже херсонцям треба було відіграватись. По такій грі «Ураган» міг би скористатися своїми козирями у контргрі. Однак, ця ставка не завжди спрацьовувала. До того ж, «мельники» вже з середини другого тайму почали грати вп’ятьох, і це ставало додатковим навантаженням на оборону «драконів». Врешті-решт, на 37-й хвилині прикарпатські редути не витримали. Фетько з лівого флангу виконував акцентований простріл на «п’ятачок», де вже чекав Фумаса, який і переправив м'яч у ворота івано-франківців. Після цього жодній з команд не вдалося схилити шальки терезів на свою користь, а це означає, що переможець чвертьфіналу в цій парі визначиться в Івано-Франківську.

«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:1
Голи:
Фумаса (37) – Сімка (21)
Попередження: Бербенцев (29) – Цілик (4) 

Львівська «Енергія» хотіла у Житомирі вбити одразу двох зайців: виграти, щоб забезпечити собі комфортну перевагу перед матчем-відповіддю, а також взяти реванш за поразку в поєдинку 17 туру чемпіонату України, який відбувся нещодавно саме у Житомирі. Тому, не було дивиною те, що львів’яни майже одразу почали шукати ключі до воріт Сухова.По такій грі підопічним Валерія Директоренка довелося сподіватись лише на контратаки. Однак, по-перше – вони були рідкими, а по-друге – на 8-й хвилині «Енергія» повела в рахунку завдяки голу Коваля. Після цього господарі майданчику наче принишкли, намагаючись розібратись, що сталося. У цей відрізок гри «енергетики» виглядали краще за «пивоварів», тому рахунок на табло ФОКу виглядав логічним. А незадовго до перерви львів’янам вдалося подвоїти свою перевагу. Тим не менш, у гравців «ІнБев/НПУ» знайшлися сили для того, щоб забити бодай би один гол ще до кінця тайму. Незадовго до кінця першої половину зустрічі Литвиновський подарував надію «пивоварам», відквитавши один м’яч.

Цей «гол у роздягальню» додав «пивоварам» позитивних емоцій, що було видно вже на початку другого тайму. Підопічні Валерія Директоренка пішли вперед, щоб зрівняти рахунок, і їм це вдалося. Однак, те, як це вдалося «фіолетовим», заслуговує окремої уваги. Голкіпер «ІнБев/НПУ» вирішив піти вперед і, пройшовши практично весь майданчик, 77-й номер господарів вразив ворота Кардаша. А вже за кілька миттєвостей «ІнБев/НПУ» повів у рахунку. Це сталося після розіграшу кутового та класного удару Дзюби. І все би нічого, якби у середині другого тайму Литвиновський не отримав другу жовту картку, яка автоматично перетворилася на червону. «Енергетики» дуже швидко реалізували більшість завдяки голу Коваля, який оформив дубль. А трохи згодом Федюк вивів «Енергію» вперед. Однак, «ІнБев/НПУ» не думав здаватись, і через кілька хвилин Мороховцю вдалося знову зрівняти рахунок. 4:4 – саме такий підсумок першого поєдинку між «ІнБев/НПУ» та «Енергією».

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Енергія» (Львів) – 4:4
Голи:
Литвиновський (20), Сухов (24), Дзюба (26), Мороховець (35) – Коваль (8, 30), Кузь (19), Федюк (33)
Попередження: Литвиновський (4), Яблонько (23) – Радевич (25)
Вилучення: Литвиновський (30 – повторне вилучення)

Буквально з самого початку матчу гравці «АРПИ Запоріжжя» та «Кардиналу» почали вести боротьбу за ініціативу в поєдинку. Це вилилось і у швидкі забиті м’ячі гравцями обох команд, що ще більше дало можливість зрозуміти, що на паркеті Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд» буде гаряче. Так, в принципі, і сталося. Але найбільш гаряче стало вже в середині першої половини зустрічі. Спочатку Басич вивів «Кардинал-Рівне» вперед. Однак, радість рівнян була недовгою. По-перше – на 14-й хвилині вони залишились без свого головного тренера – Сергій Піддубний отримав червону картку. А по-друге – Максим Почебут забив пенальті, і таким чином не тільки зрівняв рахунок, а й оформив дубль. Безумовно, такі події суттєво підвищили градус гри. І будь-який епізод міг як мінімум призвести до проблем на майданчику. Втім, якщо говорити про спортивну складову, то вона зафіксувала нічию за підсумками першого тайму.

А у другій 20-хвилинці стало зрозуміло, що одна з команд зможе здобути перемогу тільки за умови, якщо заб’є. І «АРПИ Запоріжжя», і «Кардинал-Рівне» усвідомлювали це. Тим не менш, на 32-й хвилині господарям майданчику вдалося вийти вперед після голу Ессаргіні. Саме це взяття воріт стало переможним для підопічних Олега Зозулі. А це означає, що поєдинок у Рівному буде ще більше принциповим та гарячим.

«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:2
Голи:
Почебут (2, 14 – з 6-метрового), Ессаргіні (32) – Волянюк (3), Басич (10)
Попередження: Будін (34), Сауді (38)
Вилучення: Піддубний (14)

Київське дербі почалося зі швидкого голу, який у ворота «Альтернативи» забив досвідчений Нестерук. Однак, номінальним господарям майданчику вдалося так само швидко відігратися. І після цього «Альтернатива» почала діяти більш гостріше. Про це красномовно свідчили моменти біля воріт Тимошенка, а також кількість командних фолів – вже у середині першого тайму підопічні Павла Корнійчука назбирали п’ять порушень. Тому, у другій половині першого тайму «червоні» вимушені були грати більш акуратно, аби не привезти собі дабл-пенальті. Однак, разом з тим номінальні гості намагалися знайти своє щастя в атаці. Втім, ані «Альтернатива», ані «RED» не змогли за підсумками першої 20-хвилинки вийти вперед.

Зате вже по перерві «RED» зміг вийти вперед завдяки голу того ж таки Нестерука, який оформив дубль. Це, вочевидь, стало несподіванкою для «Альтернативи», гравцям якої знадобився час, щоб прийти до тями. «Червоні» могли цим скористатися за рахунок фолів у суперників, а також небезпечних моментів біля воріт Шульги. Однак, закріпити свою перевагу підопічним Павла Корнійчука не вдавалося. За що вони поплатились наприкінці зустрічі. За 22.2 секунди до кінця зустрічі Макєєв ударом поміж ніг Тимошенку зрівняв цифри на табло спорткомплексу КПІ – 2:2. А це означає, що питання щодо представництва Києва у «Фіналі чотирьох» залишається актуальним до матчу-відповіді.

«Альтернатива» (Київ) – «RED» (Київ) – 2:2
Голи:
Заєць (6), Макєєв (40) – Нестерук (2, 21)
Попередження: Кіян (10), Омельченко (24), Макєєв (25) – Нестерук (37)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!