Перша ліга: результати 1 туру + ВІДЕО

10-11 листопада відбулись матчі 1 туру у групах «Захід» та «Схід». Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Група «Захід»

Відкривав новий сезон у Першій лізі поєдинок між двома івано-франківськими командами – «Ураганом-2 КФВ» та «Епіцентром К10». Якщо згадувати, що свого часу «ураганівські» дублери перетиналися з «К10» у рамках чемпіонату Івано-Франківської області, то можна визначити той факт, що статистика зустрічей була не на користь молодих «драконів». До того ж для більшості гравців «Урагану-2 КФВ» це був дебют у Першій лізі. Тому, молодим «ураганівцям» на підмогу прийшли товариші з основного складу «Урагану» - Віталій Біров, Олександр Гірка, Василь Кефа. Двоє останніх, до речі, залишили вагомий слід у цьому івано-франківському дербі. Зокрема, Гірка був активним учасником гольової атаки «Урагану-2 КФВ», коли підопічні Юрія Костишина, програючи 0:1, зрівняли рахунок. А вже у другому таймі Кефа відповів своїм голом на гол Барановського, який на той момент дозволяв «Епіцентру К10» вести у рахунку. І цей гол «ураганів ця підбив підсумок усієї зустрічі – 2:2.  

«Ураган-2 КФВ» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр К10» (Івано-Франківськ) – 2:2
Голи:
Томин (15 – автогол), Кефа (36) – Питльований (12), Барановський (33)
Попередження: Негела (30) – Прокоп (16), Томин (24)

У другому поєдинку групи «Захід» «Віза-Вторма» приймала гостей зі Львова. «Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива» була підсилена кількома гравцями основного складу «Енергії» (або тими, хто потрапляє до заявки на матчі Екстра-ліги, але не має достатньо ігрового часу). Тому, проти «мануфактурників» на паркет манежу Коледжу фізвиховання вийшли Антон Лясковський, Богдан Стефанків, Тарас Абрамчук. До речі, останній, власне кажучи, і відкрив рахунок у цій зустрічі. І цей гол по-спортивному завів обидві команди. Це зайвий раз підтвердилось трохи пізніше, коли «мануфактурники» та «енергетики» влаштували гольову «перестрілку». В результаті у першому таймі була зафіксована нічия. По суті, результат відображав події на майданчику. Однак, у другому таймі кожна з команд могла вирвати перемогу. Але найближчою до підсумкової звитяги, якщо брати динаміку зміни рахунку, була «Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива», яка вийшла вперед після голу Ковальчука. Господарі одразу спробували зрівняти рахунок, але Веприк не забив дабл-пенальті. На його щастя, через кілька миттєвостей Кушецький зміг зрівняти цифри на табло і, як виявилось встановив остаточний результат.   

«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) – «Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива» (Львів) – 3:3
Голи:
Кушецький (15, 33), Веприк (15 – з 10-метрового) – Абрамчук (4), Калуцький (15), Ковальчук (31)
Попередження: Веприк (12) – Лясковський (12)
Вилучення: Лясковський (32 – повторне попередження)
На 32-й хвилині Веприк («Віза-Вторма») не реалізував 10-метровий.

Група «Схід»

Черкаський «Дніпро» у своєму дебютному матчі у рамках чемпіонату України серед команд Першої ліги приймав чинного чемпіона – «СумДУ». Однак, статус суперника не злякав господарів майданчику, які вже на 7-й хвилині поєдинку відкрили рахунок. Тим не менш, розвинути свій успіх «дніпряни» не змогли. Точніше, їм це не дозволили зробити сумчани, які, до речі, вперше грали в оновленому складі. Вже після екватору першого тайму чинні чемпіони Першої ліги зрівняли рахунок – «допоміг» їм це зробити Назар Яцишин. А потім гостей вивів уперед їх капітан – Роман Прощенко. Однак, згодом далася взнаки нестача досвіду у більшості гравців нинішнього складу «СумДУ». І це знайшло відображення у п’ятьох пропущених м’ячах у другому таймі, внаслідок чого «Дніпро» оформив свою дебютну перемогу у Першій лізі. Але цей результат навряд чи можна вважати сенсаційним.

«Дніпро» (Черкаси) – «СумДУ» (Суми) – 7:2
Голи:
Степанов (7, 21, 27, 36), Лобов (23), Аргеєв (38, 38) – Яцишин (13 – автогол), Прощенко (15)
Попередження: Ткаченко (29) – Беліба (15), Куц (18), Сітнер (35)

Для одеського «МКВ» дебют у Першій лізі, м’яко кажучи, не вдався. Хоча якби одесити зіграли у першому таймі так, як у другому, то все могло би бути інакше. А так – мусимо констатувати, що першу 20-хвилинку господарі майданчику провалили.  Провал почався з 5-ї хвилини, коли підопічні Романа Смирнова привезли собі дабл-пенальті, який реалізував Почебут. Вочевидь, цей швидкий пропущений гол, та ще і з пенальті, наклав відбиток на гру «МКВ». Поки одесити приходили до тями, їх опоненти контролювали перебіг подій на майданчику. Результати не змусили себе чекати – вже під завісу першого тайму рахунок був 3:0 на користь «АРПІ». Наставнику «МКВ» Роману Смирнову, мабуть, довелося добряче подумати, як би у другому таймі зробити «камбек». І перший крок до нього «МКВ» зробив на початку другої половини зустрічі, коли забив Гнатенко. Однак, після цього «МКВ» не вдалося підтримати такий початок бодай би ще одним голом, щоб зробити відставання в рахунку мінімальним. Натомість, «АРПІ» покарав своїх візаві після екватору другого тайму, зробивши рахунок 4:1. До честі одеситів, вони не здалися. На 35-й хвилині вони заробили пенальті, проте Гай не зміг його реалізувати. Однак, на щастя для господарів, м’яч буквально за мить все-таки опинився у воротах Гурка «завдяки» Огнистому. Був у гравців «МКВ» ще один шанс скоротити рахунок до мінімуму, проте тому ж таки Гаю знову не пощастило – цього разу він не забив дабл-пенальті. І це дало можливість «АРПІ» вивезти три очки з Одеси.  

«МКВ» (Одеса) – «АРПІ» (Запоріжжя) – 2:4
Голи:
Гнатенко (22), Огнистний (35 – автогол) – Почебут (5 – з 6-метрового), Лавриненко (16), Ессаргіні (20), Будін (34)
Попередження: Опарівський (33), Йапарама (35), Моторний (35) – Сауді (17), Харченко (40)
На 35-й хвилині Гай («МКВ») не реалізував 6-метровий
На 39-й хвилині Гай («МКВ») не реалізував 10-метровий

Протокольні дані звірені з офіційними.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Футзал Одеси» 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!