Володимир Лавський: «СумДУ» - типова «домашня» команда»

Власну експертну думку і прогноз щодо матчу між командами «СумДУ» та «НПУ ім. Драгоманова» дав відомий спортивний журналіст Володимир Лавський:

- На жаль, для уболівальників другий сезон поспіль команди «НПУ ім. Драгоманова» і «СумДУ» зустрічаються не у фінальному матчі. Якщо подивитися на склади їхніх команд, які в ідеалі можуть зібрати Директоренко і Пєсоцький, то вони явно сильніші за інші. Перший матч показав чимало недоліків в обороні сумчан, зайву нервозність і бажання зберегти м'яч будь-якою ціною. Естетика, гра в пас до останнього – це, звичайно, дуже красиво, але часом навіть майстри високого рівня просто вибивають ігровий снаряд подалі на трибуни, щоб "не привезти" його у власні ворота. А гості за ці помилки якраз і поплатилися. Перевагу киян у три голи у цій ситуації навряд чи можна вважати вироком для «СумДУ». Звичайно, коли зустрічаються дві майже рівні команди - це величезна різниця, але в футзалі все може змінитися за кілька хвилин.

Не варто забувати, що в Сумах «ЛТК» (як прообраз нинішньої студентської команди гостей), так і сам «НПУ», грають не особливо вдало. Заглянемо в історію, щоб у цьому зайвий раз переконатися. Під час сезону Екстра-ліги дворічної давнини саме у зустрічі з «телефоністами» сумські студенти набрали своє перше очко в еліті, а в другому колі й взагалі здобули перемогу. Плюс розіграш минулого чемпіонату України серед студентів, який також відбувся в Сумах. На стадії півфіналу «біло-сині» впевнено перемогли 9:3, що також стало певною несподіванкою щодо такого підсумкого рахунку.

Ну, і не забуваємо про «фактор Зеленкевича». Денис весь сезон тренувався з «НПУ», а тут доводиться боротися проти них. У Києві він був одним з кращих у складі «СумДУ». Подивимося, що буде тепер у Сумах. До матчу фаворитом є «драгоманівці» через ту ж таки перевагу в три голи.

На мою суб'єктивну думку, саме воротарська лінія «червоних» відчуває певні проблеми. Так, Паламарчук у першій грі зіграв непогано. Тільки надзавдань перед ним ніхто не ставив. А більше, схоже, і нікому йому скласти конкуренцію. Той же Сухов через травму не зіграє точно. А решта воротарів маловідомі шанувальникам всеукраїнського футзалу навіть на студентському рівні. У манежі команда «СумДУ» дуже рідко грає погано навіть у Першій лізі України, будучи типовою домашньою командою. Для інтриги, напевно, ще й цікавіше, що «біло-синім» доведеться відігравати настільки велике відставання, глядачам нудьгувати точно не доведеться. Щодо шансів команд, вважаю: 51% проти 49% на користь «НПУ».

За матеріалами офіційного сайту Всеукраїнської футбольної Асоціації студентів

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!