Чемпіонат Європи, день четвертий: Казахстан перемагає Хорватію 4:2, Азербайджан Чехію 6:5

Дебютант турніру Казахстан здобув першу перемогу в групі "С" і пробився у чвертьфінал Євро-2016. У драматичному поєдинку групи "D" перемогу азербайджанцям приніс точний удар Рафаела.

Група С: Казахстан 4:2 Хорватія 

Казахстан здобув першу перемогу на Євро-2016 в Белграді, хоча більшість глядачів підтримували команду Хорватії. Та вдалося це підопічним Какау завдяки чіткій взаємодії на майданчику і суворому дотриманню ігрової дисципліни.

Казахстанці впродовж обох таймів вкрай рідко дозволяли супернику турбувати свою головну зірку - голкіпера Ігіту. З найкращого боку команда Какау показала себе і в атаці. Біля чужих воріт було створено велику кількість моментів, а чотири з них казахстанці втілили в голи. Автор дубля Серік Жаманкулов довів кількість забитих м'ячів на турнірі до трьох.

Ключовий момент
Чи зможе казахстанська команда тримати удар в стресовій ситуації? На це питання, мабуть, не знав відповіді і головний тренер. Коли хорвати швидко відігралися після пропущеного м'яча, на мить здалося, що казахстанці в ступорі. Але капітан команди Дінмухамбет Сулейменов, який став мимовільним винуватцем пропущеного м'яча, взяв ініціативу на себе і тут же відновив статус-кво після сольного проходу. Стало зрозуміло, що характер у цієї команди є.

Таку і штанга
У першому таймі форвард казахстанців Павел Таку тричі влучив у штангу. Проте два з цих ударів не пройшли даром: на добиванні першими виявлялися Дуглас і Жаманкулов, які вразили ціль.

Бляклий Єсенаманов
У казахстанських вболівальників є привід сподіватися на прогрес. Один з лідерів команди Чингіз Єсенаманов стартові два матчі провів не на тому рівні, якого від нього чекають. А коли цей гравець ловить кураж, зупинити його вкрай важко. Крім того, основний захисник Лео після невеликої травми теж поки що знаходиться не в кращій формі.

Казахстан – Хорватія – 4:2 (3:1)
Дуглас, 6, Сулейменов, 7, Жаманкулов, 17,27 – Матошевіч, 7, Сутонь, 33

Хайлайт матчу тут: https://youtu.be/VIZAPVYKvCU

Група D: Азербайджан 6:5 Чехія 

Сценарій дуелі був простий: азербайджанська команда забивала потрібний собі гол, а настирна збірна Чехії весь час відігравалася, не даючи інтризі згаснути ні на секунду.

Червоні не обійшлися без частки везіння: чехи струсонули каркас їхніх воріт тричі за матч, тоді як кавказці потрапили в штангу лише раз. У той же час варто відзначити, що кожен гол азербайджанців був трудовим, а Чехія частіше забивала за рахунок вміння витискати максимум з найгрубіших помилок опонентів.

Ключовий момент
Голи, забиті протягом двох хвилин самими досвідченими гравцями збірної Азербайджану Різваном Фарзалієвим і Віталієм Борисовим, стали вирішальними. Після цього чехам вдавалося зрівнювати рахунок, щоправда, це сталося тричі за матч.

Головний плюс
Кожен раз виходячи вперед, підопічні Фаустіно Переса ніби випадали з гри і починали грішити низькими швидкостями та серйозними помилками, однак бажання перемогти у них, напевно, було все-таки більше. Це підтверджують останні пару хвилин, коли чехи, тримаючи в розумі майбутню дуель з Італією, були вже згодні на нічию, а Азербайджан, скориставшись п'ятим польовим, фактично ходив по лезу ножа, але все ж забив вирішальний м'яч.

Трохи про перспективи
Кожен з учасників групи D зараз має шанси на потрапляння у чвертьфінал, але краще, звичайно, становище італійців і азербайджанців, у яких тепер теж три очки. Чехам ж неодмінно потрібна перемога над чинними володарями трофею.

Азербайджан – Чехія – 6:5 (4:3)
Фарзалієв, 6, Борисов, 7, Фінео де Араужо, 12, Едуардо, 20, Аугусто, 27, Рафаель, 40 – Заруба, 10, Холи, 12, Решетар, 16, Новотни, 24, Ковач, 31

Хайлайт матчу тут: https://youtu.be/BdGUYAwmu2w

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!