Іран U-21 – Україна U-21: коментарі гравців української «молодіжки» + ФОТО

Як відомо, цього тижня молодіжна збірна України під керівництвом Віталія Одєгова зіграла в Тегерані два товариських матчі зі своїми однолітками з молодіжної збірної Ірану. У першому поєдинку «синьо-жовті» зіграли внічию (2:2), а у другому, на жаль, зазнали поразки. Враженнями від цих спарингів поділилися автор дублю в першому поєдинку зі збірною Ірану Мар’ян Пелех, автор єдиного забитого м’ячанашої команди у другому протистоянні з іранцями Юліан Горбатий, а також єдиний легіонер у цьому складі «молодіжки» - представник чемпіонату Польщі Максим Паутяк.

Мар’ян Пелех: «В ігрових моментах не було жодних проблем»

- Мар’яне, для тебе це вже був не перший міжнародний досвід, оскільки ти вже грав з «молодіжкою» у Польщі. Тобі легко було знайти порозуміння з партнерами по команді у молодіжній збірній?
- З партнерами не було проблем, тому що з цими гравцями я граю в одній четвірці в «Урагані». Тільки приєднався наш одноклубник Юліан Горбатий. Але все одно ми з ними розуміємо гру. Тобто, в ігрових моментах не було жодних проблем.

- Те, що для тебе це вже не перший міжнародний досвід, далося взнаки? Чи, можливо, було важко призвичаїтись до нової країни, покриття майданчика?
- Те, що я мав міжнародний досвід – це відносно, тому що у Польщі я зіграв лише кілька хвилин, коли ми грали проти національної збірної цієї країни. Але все одно – хоч невеликий досвід, він трошки дається взнаки.

Покриття такого роду в Україні майже немає. Тарафлекс у другій грі, я би сказав, більше проявив себе, тому що у другому матчі було важко підлаштуватись. Ноги після першого дня були на втомі, тому десь, можливо, це і позначилось.

- Чим запам’яталася ця поїздка для тебе?
- Перш за все – нас дуже добре зустріли. Класно приймали, організували екскурсії. Місто дуже гарне, тому загалом все сподобалось.

- Яка мрія є у Мар’яна Пелеха, який вже трошки перейшов віковий ценз молодіжної збірної?
- Моя мрія, як і у кожного футзаліста – захищати кольори національної збірної України, закріпитись в основному складі «Урагану» і здобувати більше трофеїв -  з клубом та збірною.

Юліан Горбатий: «Ми довели, що можемо досягати високих результатів» 

- Які враження від поїздки в Тегеран? Чи була важлива ця поїздка у плані набуття міжнародного досвіду як гравця української «молодіжки»?
- Я дуже радий, що мене викликали тренери молодіжної збірної України. Дуже задоволений поїздкою, оскільки трохм набралися міжнародного досвіду. Ми провели два спаринги з дуже сильним суперником – молодіжною збірною Ірану. Показали все, що могли і довели, що можемо грати на високому рівні та досягати результатів.

- Чи закономірні ці результати: перша гра – нічия 2:2, і друга гра – мінімальна поразка 1:2?
- Я гадаю, що у першій грі – закономірний рахунок 2:2, оскільки ми звикали до майданчику, було тяжко орієнтуватись. Цим результатом задоволені. А у другому матчі – можу тільки сказати чесно, що результат не по грі, оскільки мали багато можливостей не тільки повести 1:0, а і зробити рахунок 2:0 та довести гру до перемоги. Основна наша проблема у тому, що ми не можемо забити гол, хоча маємо багато моментів. Підвела реалізація...

- Загалом – можливо, мало було часу на адаптацію чи зіграність?
- В Ірані ми провели два тренування, і ми адаптувалися до клімату. Тільки шкода, що ми не тренувалися у тому залі, в якому проводили поєдинки. Але все одно можу сказати, що гра давалася. Ми довели, що можемо грати та досягати високих результатів. Принаймні, нашу країну в Ірані представили гідно. 

Максим Паутяк: «Хочеться ще не один раз отримати виклик у збірну» 

- Для єдиного легіонера в українській «молодіжці» це був дебютний виклик у збірну. Як ти оцінив новину, що тебе викликають з польського чемпіонату?
- Чесно кажучи, був дуже здивований, адже це вийшло неочікувано для мене. Я був дуже радий і позитивно до цього поставився.

- Як тебе прийняли у команді, оскільки більшість гравців грають один проти одного у національному чемпіонаті? І з ким у четвірці гралося краще у плані взаєморозуміння на майданчику?
- Прийняли дуже добре. Наша збірна була одним колективом, щоб не робилось на паркеті.  Атмосфера була дуже хорошою, навіть не очікував, що вона буде такою. У четвірці знайшов спільну мову з «ураганівцями». На зборах у Сумах грав пару разів з ними, вони зіграні між собою. Тож, комфортніше було грати з ними.

- Взагалі у двох матчах - в чому ми поступалися, а в чому грали на рівних?
- У першій грі ми придивлялись до команди суперників. Гра видалась нічийною, як і підсумковий рахунок на табло. А у другій грі ми грали набагато краще, але, на жаль, програли. Багато моментів ми не реалізували.

- Виїзд у Тегеран – це перший виїзд для молодіжної збірної і перший – для тебе, так?
- Я вже літав, але вперше полетів з молодіжною збірною. У Тегерані було все класно. Нас гарно прийняли. Все було чудово організовано. Хотілося, щоб мене ще викликали, і щоб «молодіжка» частіше грала з такими командами.

- Ти граєш у польському чемпіонаті. Як би ти порівняв рівень польської Екстракляси з українською Екстра-лігою?
- Чемпіонат України трохи вище, тому що тут більш професіональні команди. А у Польщі рівень нижче, тому що люди ще на роботі працюють. Теж непоганий чемпіонат, але український – трохи вище.

Олег Ланяк, спеціально для прес-служби Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!