Віталій Одєгов: «Для молодіжної та юнацької збірних сезон можна вважати вдалим»

У сезоні 2016/2017 р. р. відбулось дуже багато подій, пов’язаних з молодіжною та юнацькою збірними України з футзалу, які очолює Віталій Одєгов. Про підсумки сезону для цих збірних, а також про плани на майбутнє Віталій Олексійович розповів у інтерв’ю Асоціації футзалу України.

- Віталіє Олексійовичу, сезон 2016/2017 р. р. вже став історією. Він був насичений на події для молодіжної та юнацьких збірних України. Як Ви можете його оцінити?
- Сезон дійсно вийшов продуктивним і, вважаю, гарним. Нам вдалося взяти участь як у міжнародних турнірах, так і в товариських матчах, де головною метою було набуття міжнародного досвіду. Вважаю цей сезон дуже вдалим для молодіжної збірної. Ми зіграли з такими суперниками, як збірні Ірану та Словаччини. І хоча за сумою двох поєдинків з Іраном нам не вдалося здобути позитивний результат (там були нічия та поразка), це теж можна вважати хорошим досвідом. Щодо юнацької збірної (U-17), яка вперше зібралася перед «Турніром розвитку УЄФА» у Словенії, то для цієї команди сезон теж видався вдалим. Ми непогано виступили у Словенії, хоча з трьох ігор виграли дві, одну з них – у серії пенальті. Але у той же час не будемо забувати, що юнацька збірна тоді тільки вперше зібралась. З кожною грою хлопці почувалися впевненіше, тому що під час першого поєдинку, звичайно, було хвилювання. Але згодом воно зникло, і наші гравці почали додавати. Про турнір в Італії скажу, що це був дуже гарний досвід. Для нас це був один з етапів підготовки до відбору на Юнацькі Олімпійські Ігри, який відбудеться восени.

- Чи не виникає у Вас відчуття, що результат міг би бути кращим, ніж підсумкове третє місце? 
- Ні. Для нас на турнірі в Італії результат не був головним. Проте, він показав, над чим нам ще треба працювати. Наша збірна традиційно сильна командним духом, і юнацька – не виняток. А от над технікою та тактикою нам потрібно працювати. Іспанці та італійці в тактичному і технічному плані добре підготовлені, а через кілька років – стануть ще сильнішими фізично.  І нам не треба від них відставати у цьому плані. І на це вже зараз треба звертати увагу.

- Які плани у юнацької збірної на новий сезон? 
- Будемо готуватись до відбіркових ігор Юнацької Олімпіади. Перед цим плануємо провести тренувальний збір, на якому визначимося з тими, хто вже буде безпосередньо готуватися до відбору.

- В нашому дитячо-юнацькому футзалі є така проблема: коли юним гравцям ДЮСШ виповнюється 17 років, то вони випускається зі своєї школи, але не всі у підсумку потрапляють до складу професіональних команд. У складі нинішньої юнацької збірної також є такі футзалісти. Чи є шляхи вирішення проблеми їх подальшого влаштування, щоб вони не пропали з поля зору тренерського штабу збірної?  
- Така проблема дійсно є, але ми намагаємось її вирішувати. Разом з тим, навіть якщо хтось з нинішніх гравців юнацької збірної не потрапить зараз до складу однієї з команд Екстра-ліги, або Першої чи Другої ліг та гратиме тільки на аматорському рівні, ми будемо намагатися слідкувати та постійно знаходитись на зв’язку.

- У минулому сезоні збиралася збірна України (U-19), яка грала на «Кубку Львівщини». Чи плануєте Ви цього сезону збирати 19-річних гравців?
- Швидше за все, ні. І головна причина – ми почнемо збирати збірну 19-річних гравців тоді, коли розпочнеться підготовка до відбору на чемпіонат Європи (U-19), який має відбутись за два роки.

- Чи планується участь молодіжної збірної на згаданому «Кубку Львівщини»?
- Ні, поки що ми не плануємо збирати нашу «молодіжку», тому на «Кубку Львівщини» вона не зіграє.

- Які плани у молодіжної збірної на наступний сезон?
- Плануємо зіграти кілька товариських матчів. Як тільки стане відомо, що є підходящий суперник, який не проти з нами зіграти, тоді молодіжна збірна і збереться. Але повний план збірних буде затверджений на засіданні Комітету національних збірних, яке відбудеться 11 серпня.

Прес-служба Асоціації футзалу України                             

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!