Збірна України U-21: до поєдинків з іранцями готові! + ФОТО

30 та 31 січня молодіжна збірна України U-21 у Тегерані проведе два товариські матчі з молодіжною збірною Ірану. Фактично для усіх наших молодих гравців це буде перший міжнародний досвід. Про те, як команда готувалася до цих поєдинків безпосередньо у столиці Ірану розповів наставник української "молодіжки" Віталій Одєгов.

- Перший день був для нас адаптацією для того, щоб звикнути до нових умов підготовки: зміни обстановки, часового поясу,  харчування, нового залу, м'ячів тощо. Оскільки ми прилетіли у суботу вночі, поселились у готелі, і лише в 4-й годині ночі за місцевим часом тільки лягли спати, тож весь день вийшов доволі непростим. Якщо у суботу на тренуванні ми відпрацьовували певні ігрові аспекти і завершили його без двосторонньої гри, то неділя видалась більш повноцінною - у плані підготовки та загального фізичного стану гравців. Єдина прикрість - ще у Сумах наприкінці тренування Микола Микитюк отримав невелике пошкодження, тож два дні він тренувався за індивідуальною програмою. Сподіваюся, лікарі зможуть поставити його на ноги, тож певний ігровий час у матчах з іранцям він зможе провести на майданчику.

- Чи вже визначилися зі складом команди на найближчі ігри?
- Найбільше представників у молодіжній збірній є з двох клубів Екстра-ліги, відтак не було сенсу переводити їх в різні ігрові четвірки, а навпаки - до гравців "Урагану" і "ЛТК/ІнБев/НПУ" - долучати інших футзалістів. Адже ці хлопці тренуються разом, між ними є взаєморозуміння, вони вже знають - чого очікувати від свого партнера, тож у цих двох квартетах будемо по одному чи блоками змінювати гравців з інших команд. А от капітанську пов'язку у найближчих матчах я вирішив довірити "енергетику" Віталію Радевичу, котрий за своїми ігровими якостями та психоемоційним станом має певні лідерські якості. Він - дуже відповідальний гравець, і хлопці шанобливо до нього відносяться.

- А яка ситуація з воротарською позицією? 
- Дуже прикро, що травмувався Ілля Бакінський з "Сокола", на якого ми розраховували і який був в попередній заявці на поїздку в Іран. В той же час, оперативно працювали в Асоціації футзалу, і за лічені дні нам вдалося оформити візу "ураганівцю" Тарасу Левандівському.

- Який загальний настрій у команди та готовність на матчі?
- Для нашої нової команди - це перший міжнародний досвід. Хотілося б, щоб не було мандражу, нервозності, але, напевне, від цього нікуди не дінешся. Хоча внутрішній мандраж - це нормальне явище для спортсменів. Навіть у досвідчених і титулованих гравців є певна передстартова лихоманка. Головне, що у хлопців є амбіції, є бажання, тому корисно у матчах з Іраном порівняти свій рівень і загалом рівень українського футзалу. Потрібно зіграти у повну силу, з максимальною віддачею та концентрацією.

- Що можете розповісти про суперника української "молодіжки"?
- Ми детально розібрали гру їхньої молодіжної збірної у нещодавніх спарингах з росіянами. Якщо проти нас вони гратимуть таким же складом, то особливих несподіванок не мало б виникнути. Ми побачили, в якій манері грають іранці, як застосовують високий пресинг, зустрічають дуже щільно і жорстко, не програють єдиноборства. Одним словом, це - така агресивна і жорстка команда. Водночас, при володінні м'ячем вони намагаються максимально довго його контролювати. Розібрали також їхні розіграші стандартів та інші ігрові елементи, при цьому наші гравці уважно за цим дивилися, активно обговорювали. Тож, вважаю, до майбутніх матчів зі збірною Ірану ми ретельно підготувалися і налаштовані по-бойовому.

Варто зазначити, що окрім підготовки до матчів зі своїми однолітками з Ірану, молоді українські футзалісти змогли корисно провести час. Зокрема, «синьо-жовті» провели екскурсію Тегераном, у рамках якої відвідали тренувальну базу академії Федерації футболу Ірану, а також сфотографувалися на пам’ять з бронзовими призерами чемпіонату світу з футзалу – національною збірною Ірану. Не залишили осторонь підопічні Віталія Одєгова і поєдинки національної збірної України проти збірної Іспанії.  

 

 

Відзначимо, що матчі молодіжних збірних України та Ірану відбудуться 30 і 31 січня в Тегерані, початок о 14:30 за київським часом. Місцева футзальна асоціація планує організувати відео-трансляції обох поєдинків на одному з місцевих спортивних сайтів. 

Нагадаємо склад молодіжної збірної України: 

- воротарі: Назарій Войтович ("Енергія"), Тарас Левандівський ("Ураган");

- польові гравці: Віталій Радевич ("Енергія"), Артем Мороховець, Максим Чеберяк, Денис Зеленкевич, Олександр Карбула (усі - "ЛТК-ІнБев-НПУ"), Василь Кефа, Микола Микитюк, Юліан Горбатий, Мар'ян Пелех (усі - "Ураган"), Владислав Воронцов, Олег Виставний (обидва - "Локомотив-2"), Максим Паутяк ("Пяст", Польща).

Олег Ланяк, спеціально для прес-служби Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!