Мар’ян Масевич: «На паркеті суперника було вдвічі приємніше довести, що ми сильніші»

Прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з капітаном юнацької збірної України Мар’яном Масевичем щодо підсумків переможного поєдинку з угорцями та підготовки до повторної зустрічі з суперником.

–​ Мар’яне, перемога видалася непростою. Подоланий непростий суперник, якого протягом тривалого часу не вдавалося перемогти. Як оціниш гру команди?

– Дійсно, впродовж тривалого часу не перемагали угорців. З ними у нас негативна статистика в очних зустрічах. Вчора здолали їх вперше. Давно хотіли це зробити. Можна сказати, що у кожному з матчів по грі ми нічим не поступалися, але у збірної Угорщини завжди виходило або перемогти, або зіграти внічию. На паркеті суперника було вдвічі приємніше довести, що ми сильніші.

–​ На 26-ій хвилині рахунок після голу Дениса Бланка став 3:0 на нашу користь, втім, друга половина другого тайму була дуже нервовою. На твоє переконання, у чому полягають причини?

– Після того як ми повели з різницею у 3 м’ячі команда почала собі забагато дозволяти. Напевно, у зв’язку з тим, що нам трохи бракує досвіду. Саме з цієї причини ми поводили себе не зовсім правильно у певних ігрових ситуаціях. Наприклад, почалися намагання обіграти суперника у тих зонах, де потрібно зіграти простіше, віддавши пас на партнера. Все ж таки, була перевага у 3 м’ячі і не варто було нічого придумувати. Зрештою, добре, що здобули перемогу і все так позитивно склалося.

–​ Впродовж 11 хвилин головний тренер збірної Угорщини Франк Тамаш застосовував тактику з п’ятим польовим. Скажи, наскільки важко команді давалася гра проти штучної більшості суперника?

– Ми розбирали цей компонент їхньої гри. Загалом, нічого нового не побачили. Вони багато разів грали проти нас за такою схемою. Зрештою, команді вдалося забити у порожні ворота після їхньої помилки, але й дали забити угорцям так само. Однак, я б не сказав, що наша команда не могла знайти протидію в обороні проти їхньої гри у більшості.

–​ Протягом двох років ти виводиш юнацьку збірну України у статусі капітана. Наскільки це відповідальна місія?

– Дійсно, це дуже відповідально. Тішуся, що ці функції у команді мені довіряють як головний тренер, так і гравці. Інколи це непросто, але я сподіваюся, що мені вдається з цим впоратися.

–​ Як команда налаштовуватиметься на повторний матч з угорцями?

– Ми хотіли перемогти, і нам вдалося це зробити у першому матчі. Однак, нині завдання виконане на 50%. На повторну зустріч у нас буде таке саме налаштування. Прагнутимемо лише перемогти. Думаю, обидві збірні проаналізують свої помилки. Звісно, поєдинок буде непростим, але я вірю, що нам вдасться знову здобути звитягу.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!