Данило Бєлан: «Настав час довести, що у нас вірили не дарма»

Напередодні гравець «Продексіма-2» Данило Бєлан отримав виклик на заключний збір юнацької збірної України перед матчами Основного раунду першого в історії футзалу юнацького чемпіонату Європи, які наша команда буде грати у столиці Північної Македонії Скоп'є.

З цього і почалася розмова прес-служби МФК «Продексім» з представником цього клубу в юнацькій збірній.

– Даниле, розкрий секрет, чекав цього виклику? Чи була впевненість, що поїдеш на збір в Бровари?

– Звичайно, чекав. Чим ближче було до дати збору, тим більше хвилювався. Для цього у Сербії хотів показати себе з кращого боку, щоб поїхати на матчі Основного раунду Євро-2019. Дуже тішуся, що мене викликали, так само тішуся і за Едуарда Волкова та Артема Литвиненка, які також потрапили до розширеного списку.

– Після двох перемог в Угорщині у лютому, зовсім нещодавно юнацька збірна двічі поступилася у Сербії. На твій погляд, у чому серби були сильнішими у цих матчах, що призвело до такого результату?

– Найперше враження полягає у тому, що вони фізично сильніші за нас. Виявилося, що вони дуже добре грають зі стовпом, і в першому матчі було дуже складно цьому протистояти. Після першої гри ще раз уважно її переглянули, тренери підказали, як діяти під час стандартів суперника. Окрім того, сильною рисою сербів є вдалий вихід з-під пресингу. Тому, у другому матчі для виходу з пресингу підключали воротаря, але один раз помилилися, і ця неточність коштувала нам перемоги.

– Як в цілому хлопці в збірній пережили невдалі матчі в Сербії?  Зневіри немає?

– Зрозуміло, що всі були дуже засмученими і ходили без настрою. Однак, це були товариські зустрічі. Потрібно зрозуміти, де ми помилялися, і далі готуватимемося до відбіркових матчів.

– Який підсумок після цих матчів для вас підвів головний тренер юнацької збірної Віталій Одегов?

– Попросив кожного з нас зробити висновки з цих матчів. Ніхто нікого не лаяв, все було спокійно, тренер побажав нам добре відіграти у найближчих матчах, обійтися без травм, і потім вже з бадьорим настроєм повертатися у збірну для підготовки до матчів Основного раунду Євро-2019.

– У період між тим як вас збирають на контрольні матчі, існує якась комунікація з тренерським штабом збірної?

– Періодично відбуваються дзвінки від головного тренера. Він запитує, про матчі, здоров'я, цікавиться чи не зазнав якихось пошкоджень. Також чув, що Віталій Олексійович телефонує тренерам та цікавиться формою збірників.

– Перейдемо до «Продексіма-2» у Другій лізі. Розбір першого матчу з «Human» вже був?

– На одному з тренувань повністю розбирали матч. Поступилися тому що припускалися великої кількості помилок, були обрізки з нашого боку, інколи хтось не догравав зі своїм гравцем. Нам вже і раніше говорили, що потрібно грати до останньої секунди, але було дуже велике бажання перемогти, ось ми в самому кінці і припустилися помилки в обороні, після якої нам забили п'ятий м'яч.

– Які переваги суперника з Дніпра ти б зміг виділити?

– У них теж вдало побудована гра на стовпа, йдуть обігрувати один в один, видно, що індивідуально дуже якісні гравці. Були відтинки у матчі, коли вони довго і надійно контролювали м'яч, а ми довго не могли його забрати.

– У чому «Продексіму-2» потрібно додати, щоб досягти необхідного результату і вийти до чвертьфіналу?

– Протистояти «Human» точно можна. Потрібно агресивніше грати і виключити ті помилки, про які я вже говорив. Ми вже між собою іноді говоримо про матч у Дніпрі, і всі хлопці налаштовані на те, щоб поборотися за потрібний результат. Кожен готується вийти, і довести, що ми сильніші і гідні кваліфікуватися в чвертьфіналу.

– Наскільки для вас як для молодих хлопців, було важливо спробувати себе на рівні Другої ліги?

– Було багато матчів доволі непоганого рівня - два з «Wezom», другий поєдинок з «Anserglob» був дуже непростим. Ми лише починаємо свій шлях, і чим більше будемо протистояти сильним суперникам, тим швидше будемо прогресувати. У Другій лізі грали не дарма, тільки мені самому трохи шкода, що я через травму брав участь не в усіх матчах, і не виходив у першому колі.

– Майже в цю ж тему питання - як би ти оцінив рівень Відкритого чемпіонату Асоціації футзалу Херсонської області, в якому «Продексім-2» посів третє місце? Наскільки важко протистояти більш досвідченим опонентам?

– Знаєте, ми вже другий рік так граємо, звикли, і страху, що проти нас грають іноді і набагато старші футболісти немає. Ми вже встигли вивчити всі команди, але були такі матчі як з «Феніксом». Начебто вони просто грають, але порозштовхували нас і забили. Щодо рівня, то він дуже непоганий, Ті ж «Арсенал Очаків», «Стелс», «Динамо-Заїр» - дуже серйозні команди.  Третє місце є непоганим результатом, але хотілося б перше. Правда, у цьому чемпіонаті нам до нього було далеко.

– Скажи кілька слів про те, де починав грати в футбол і футзал? Як з’явився у клубі «Продексім»?

– Я народився в Енергодарі. Почав футболом займатися з 6-ти років у тренера Ігоря Івановича Черненка. Мама з татом відправили мене у «Темп», який він як раз і тренував.  У «Темпі» взимку був футзал, а з весни по осінь - футбол. Якось я поїхав на чемпіонат України з «Темпом», і там мене побачив Віталій Олексійович Одегов.  Після того чемпіонату він вибрав кількох хлопців і залучив до лав збірної. Я потрапив в їхнє число. Коли повернувся в Енергодар, то Ігор Іванович запитав, чи не хочу я себе спробувати у «Продексімі». Я поїхав, мене переглядав Дмитро Вікторович Бербенцев, і він мені сказав, що коли будуть набирати гравців у другу команду, запросить мене у Херсон. Тоді я і приїхав, причому не один. Зі мною ще були Євгеній Кукалев, Микита Ільїн і Максим Кошовий з якими я був попередньо знайомий.

– Хто з гравців першої команди «Продексіма» тобі найбільше імпонує?

– Дуже сильно подобається як грає Петро Шотурма. Як він чудово технічно підготовлений, може обіграти один в один. Коли Петро виходить на майданчик, я відразу ж більше концентруюся на ньому. Всі говорять, що він дуже талановитий, і дивуються як у нього все легко виходить на майданчику. Ми разом були на зборах, але я йому не говорив, що він мій кумир.

 На завершення знову повернемося до збірної - з яким настроєм поїдеш на збір у Бровари, і якщо так станеться, що будеш включений в заявку, то і на відбіркові матчі до Північної Македонії?

– Буду намагатися довести, що я гідний того, аби поїхати до Скоп'є. Ми вже пройшли довгий шлях до цих матчів, і тепер настав час довести, що в нас не дарма вірили.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!