Юнацька збірна України вдруге виявилася сильнішою за Угорщину

Вдалий розвиток подій у другому таймі дозволив підопічним Віталія Одегова повернутися до України з двома звитягами над угорськими однолітками після міжнародних товариських матчів у рамках підготовки до Основного раунду Євро-2019.

Втім, початок поєдинку виявився вкрай невдалим для «жовто-синіх». Вже на першій хвилині господарі продемонстрували спортивну злість після поразки у першій зустрічі і один з лідерів команди Адам Тама відкрив рахунок у матчі.

Команда Тамаша Франка продовжувала тримати високий темп і ще за 2 хвилини Юхас після чудової комбінації міг подвоювати перевагу господарів, але не влучив у площину воріт.

Натомість, забили українці. На 4-ій хвилині Овакімян змістився на фланг і з доволі гострого кута прошив Маг'яра, зробивши рахунок рівним. Це взяття воріт допомогло нашій команді вирівняти гру та перехопити ініціативу у протистоянні.

Не минуло і чотирьох хвилин як гості вперше вийшли вперед у цій зустрічі. Бланк протягнув м'яч по центру і віддав на Завертаного, який класним ударом з лівого флангу вдруге засмутив угорців.

За декілька десятків секунд господарі отримали шанс на те, аби відігратися. Помилка у захисті подарувала чудовий шанс для Дароці, але з ударом Давіда впорався Гуйван. 

Команди демонстрували обопільно гостру гру. У збірної України міг відзначатися Сенюк, який пробив повз, а з пострілами Тами та Сіпоса впорався Гуйван.

Та все ж підопічні Тамаша Франка не дозволили нашій команді піти на перерву в якості лідера. Сорокін віддав неточну передачу під час виходу з оборони до атаки і Остор потужним ударом вразив володіння Гуйвана.

Другу половину поєдинку знову активніше розпочали угорці. Тама з передачі Ронасекі вперше потурбував Миргородського, який з'явився у рамці після перерви, однак, Олег продемонстрував чудову реакцію, впоравшись з ударом Адама.

Головними перевагами у гостей вже у другій зустрічі поспіль були стандарти та гра Тами у ролі стовпа, який вдало асистував партнерам і сам чудово загострював атаки угорців (свідченням чого є 3 голи у двох матчах). Зрештою, саме з пасу Адама міг забивати капітан господарів Солтес, який пробив повз. Так само не влучив у площину воріт Миргородського і Ронасекі, потужно пробивши після розіграшу кутового.

На 30-ій хвилині шанс на гол отримала наша збірна. Нагорний прострілював з флангу, знайшовши передачею Сенюка, але удар Петра накрив Дохани, який так само з'явився у рамці воріт своєї команди після перерви.

У наступній атаці господарі грубо помилилися в обороні, вдруге віддавши пас воротарю. Українці заробили право на вільний удар, і його розіграш спрацював. Триходівка у виконанні Бланка, Завертаного з завершальним ударом Масевича знову вивела команду Віталія Одегова вперед.

За 7 хвилин угорці почали грати у п'ять польових і у ворота знову повернувся Гуйван. Вдалі дії гостей в обороні змушували команду Тамаша Франка пробивати здебільшого з далекої відстані.

Заключні 120 секунд стали бенефісом Овакімяна. Спочатку Федір чудово прийняв м'яч на фланзі, прокинувши його повз захисника, і вже ледь дотягуючись до м'яча направив його у поперечину. Після тайм-ауту угорців за хвилину з лишком до завершення представник «Viva Cup» знову потурбував Дохани, який впорався з його ударом. Однак, проти третьої нагоди 11-го номера нашої команди угорський кіпер виявився безсилим. Тож, саме Овакімян, який забив перший гол у цій зустрічі і зняв питання щодо переможця. Як результат – 4:2. Друга вікторія «жовто-синіх» в Угорщині.

Угорщина (U-19) – Україна (U-19) – 2:4 (2:2)

Голи: Тама (1), Остор (19) – Овакімян (4, 40), Завертаний (8), Масевич (30)

Попередження: Овакімян (10), Волков (30)

Угорщина (U-19): Крістоф Маг’яр (Домінік Дохани, 21) – Істван Солтес (к), Донат Юхас, Олівер Фекете, Адам Тама – Ботонд Ронасекі, Робін Сіпос, Кевін Надь, Мартін Остор, Давід Дароці, Мате Тот, Марк Фекете, Антал Геренчер, Балаш Сакашіч, 

Україна (U-19): Микола Гуйван (Олег Миргородський, 21) – Артем Литвиненко, Федір Овакімян, Владислав Завертаний, Владислав Сорокін – Едуард Нагорний, Денис Бланк, Данило Белан, Петро Сенюк, Мар’ян Масевич (к), Едуард Волков, Ярослав Квасній, Вадим Меденець, Євгеній Козлов

Зазначимо, що у рамках останнього етапу підготовки до Основного раунду Євро-2019 юнацька збірна України проведе два виїзні поєдинки з Сербією. Матчі відбудуться 1-2 березня.

Прес-служба Асоцації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!