Юнацька збірна України здолала Угорщину у першому поєдинку

Підопічні Віталія Одегова виявилися сильнішими за своїх опонентів у стартовій очній зустрічі.

Перший небезпечний момент у зустрічі виник на 5-й хвилині, коли господарі паркету вперше потурбували Козлова. Втім, кіпер нашої команди був на місці.

Менш ніж за 60 секунд своїми моментами відповіли українці. Спочатку Сенюк, а потім Белан пробивали по воротах опонентів, але у площину не влучили.

Гра була доволі в’язкою, і ніхто не хотів поступатися у боротьбі. Станом на сьому хвилину рахунок по фолах був 3:4. За дві хвилини команда Тамаша Франка наздогнала нашу збірну за цим показником, однак, після того жодного порушення у стартовій двадцятихвилинці зафіксовано не було.

Ще один небезпечний момент угорці мали на 8-й хвилині. Козлов далеко вийшов зі своїх воріт, зупигивши наступ суперника, а політ м’яча після продовження атаки господарів на лінії воріт перервав Нагорний.

На 9-ій хвилині знову виникла нагода у нашої збірної. Сорокін пробивав з доволі гострого кута, і Дохани впевнено впорався з його ударом.

Мав нагоду відзначитися тепер вже в атаці Нагорний, але кіпер угорців знову був на висоті.

«Жовто-сині» перехопили ініціативу, але самостійно ледь не подарували супернику неймовірну нагоду, аби повести у рахунку. Бланк невдало розіграв кутовий, після чого його пас перехопив Дароці, зумівши втекти віч-на-віч з Козловим. Однак, його пострілу забракло влучності.

Втім, команді Віталія Одегова все ж вдалося втілити свою перевагу у гол. Трохи більше, ніж за хвилину до перерви українці заробили кутовий. Масевич точним пасом знайшов Сенюка, який зумів вразити ворота суперників.

Дуже активним з нашого боку вийшло продовження матчу у другій половині. Вже на перших секундах міг забивати Овакімян, але пробив повз.

Однак, на 23-й хвилині гостям вдалося подвоїти рахунок. Сенюк протягнув м’яч і пробив під поперечку без шансів для Дохани.

А ще за 3 хвилини рахунок у поєдинку став 3:0 на користь нашої збірної. Спочатку Завертаний влучив у стійку, але атака знайшла своє продовження і потужним пострілом Бланк зумів збільшити перевагу українців.

Після такого неприємного перебігу подій угорці вдалися до активних дій, і доволі швидко знайшли ключ від воріт Козлова. Сорокін зірвав атаку суперника, заробивши гірчичник, а Тама неймовірним ударом зі штрафного вперше переграв воротаря нашої команди.

За 11 хвилин до завершення господарі почали розігрувати п’ятого польового, роль якого виконував той-таки Тама. На 32-й хвилині шанс зменшити різницю у рахунку мав Олівер Фекете, але м’яч після його удару пройшов у безпосередній близькості біля володінь Козлова.

На 35-й хвилині підопічним Тамаша Франка все ж вдалося наблизитися до опонента на відстань одного голу. Ронасекі вдало скористався непорозумінням нашої оборони, і відправив м’яч у ворота. До слова, протягом цієї атаки арбітрами було зафіксовано відкладений фол, який став п’ятим для українців.

За хвилину знову повернути перевагу у два м'ячі команді Віталія Одегова міг Сорокін, але на останньому рубежі вкотре впевнено себе проявив Дохани.

Минуло декілька десятків секунд, і вже згаданий Ронасекі міг відновити статус-кво, але ворота «жовто-синіх» врятував Козлов.

На останній хвилині Завертаний ударом з далекої відстані знову подарував гостям перевагу у два м’ячі.

Проте, фінальне слово все ж лишилося за угорцями, які за 5 секунд до фінального свистка заробили дабл-пенальті. Вирок впевнено реалізував Тама. Тож, 4:3 – непроста перемога нашої збірної.

Угорщина (U-19) – Україна (U-19) – 3:4 (0:1)

Голи: Тама (29, 40, ДП), Ронасекі (35) – Сенюк (19, 23), Бланк (26), Завертаний (40)

Попередження: Сорокін (28)

Угорщина (U-19): Домінік Дохани – Мартін Остор, Донат Юхас, Олівер Фекете, Адам Тама – Ботонд Ронасекі, Робін Сіпос, Кевін Надь, Істван Солтес (к), Давід Дароці, Мате Тот, Марк Фекете, Антал Геренчер, Балаш Сакашіч, Крістоф Маг’яр

Україна (U-19): Євгеній Козлов – Денис Бланк, Федір Овакімян, Владислав Завертаний, Владислав Сорокін – Едуард Нагорний, Данило Белан, Петро Сенюк, Мар’ян Масевич (к), Артем Литвиненко, Едуард Волков, Ярослав Квасній, Вадим Меденець, Микола Гуйван, Олег Миргородський

Після завершення поєдинку своїми враженнями щодо його перебігу поділився головний тренер юнацької збірної України Віталій Одегов:

– Вели у рахунку з великою перевагою. Контролювали гру, але супернику не було куди подітися. Вони кинулися відіграватися, і їм у певній мірі вдалося зламати нашу гру, створивши проблеми. За 11 хвилин до завершення матчу угорці почали застосовувати тактику з п’ятим польовим, стали більше контролювати м’яч. Відповідно, після цього біля наших воріт почала виникати більша кількість небезпечних моментів. Загалом, хлопці довели зустріч до переможного завершення, але частину другого тайму провалили.

– Зовсім мало часу залишається до повторної зустрічі. Скажіть, за яким графіком команда вестиме підготовку до неї?

– Головним аспектом є відновлення. Цей процес зараз виходить на перший план. Завтра відбудуться певні зміни у складі. Ми привезли сюди 15 гравців. Вони не мають бути туристами. Потрібно давати їм ігровий час. Сьогодні грав оптимальний склад. Завтра більшу частину ігрового часу отримають інші виконавці. Це шанс, який вони мають використати та спробувати нічим не поступитися партнерам, які у першому матчі досягли позитивного результату.

Додамо, що друга зустріч між юнацькими збірними України та Угорщини відбудеться 7 лютого. Початок о 15:00 за Києвом.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!