Дмитро Дяченко: «Потрібно не боятися й брати більше ініціативи на себе!»

Воротар юнацької збірної України (U-19) та «Кардинала-Рівнестандарт»​ Дмитро Дяченко підбив підсумки першого матчу проти Португалії та розповів про важливість практики у Parimatch Екстра-лізі для молодих футзалістів.

–​ Дмитре, вчора наша збірна поступилася своїм суперникам з рахунком 7:2. Перший тайм вийшов досить непоганим, але другий був явно за суперником. Як вважаєш, у чому причини?

– Дійсно, першу половину ми провели досить непогано. Була максимальна самовідданість, мали більше сил. На другий там їх трохи не вистачило. Якби не пропустили п’ятий гол – думаю, що нервова гра точилася б до останніх секунд. Можливо, дався взнаки досить непростий переліт, суперник грав вдома. Рідні трибуни, свій паркет і зал також йому допомагали. Однак, це робочі моменти. Потрібно працювати над собою, щоб демонструвати кращі результати!

–​ На початку 2020 року ти також грав проти Португалії. Як вважаєш, чим відрізнялися ці матчі?

– Тоді ми протистояли трохи молодшим суперникам. Однак, вважаю, що обидві команди є приблизно рівними за класом. Тоді наша збірна не мала такого балансу як зараз. Всі хлопці виступають у Parimatch Екстра-лізі або Першій лізі і мають ігрову практику разом з активним тренувальним процесом. Зараз ти виходиш на майданчик і не маєш особливого хвилювання, адже звик грати з професіоналами, які досвідченіші за тебе.

–​ За рахунок чого сьогодні наша команда може зіграти краще?

– Потрібно не боятися й брати більше ініціативи на себе! Ми маємо активніше працювати з м’ячем, йти в обіграш й бути максимально сконцентрованими на кожному епізоді, адже у футзалі не буває дрібниць.

–​ Олександр Бондар потроху підпускає тебе до основної команди й дає невеличку ігрову практику. Наскільки це додає впевненості такому молодому воротарю як ти?

– Це безцінний досвід. Виходиш на паркет, щось відбиваєш, не пропускаєш, граєш пліч-о-пліч з досвідченими виконавцями. Навіть тренування з такими гравцями як Бондар і Волянюк – це чудова практика. Ти робиш сейви після їхніх ударів, вони завжди підтримують й дають поради. Навіть зараз коли граєш проти португальських одноліток – краще знаєш як діяти у конкретному епізоді. Якщо повертатися до питання про попередній виїзд у Португалію, то зараз я відчуваю себе значно спокійніше.

–​ Ви разом з Максимом Малиновським постійно викликаєтеся до юнацьких збірних, однак, склад команди потроху поповнюють й ваші партнери по «Кардиналу-Рівнестандарт». На ці матчі до лав команди запрошений Дмитро Скибчик. Наскільки приємно, що рівненська делегація у збірній стає більшою?

– Звичайно, вдвічі приємніше захищати кольори своєї країни разом з партнерами по команді, з якими ти граєш тривалий час. Додається такий компонент як зіграність. Наша вікова категорія з ДЮСШ №4 розілилася на першу і другу команди «Кардинала-Рівнестандарт», які виступають у Parimatch Екстра-лізі та Першій лігах відповідно. Є також й інші хлопці, які народилися у 2004 році й підходять за віком навіть у збірну U-17.

–​ Сьогодні команда провела невеличку екскурсію Елвашем. Які твої враження від міста?

– За архітектурою воно мені нагадало Венецію. Гарні вулиці, фортеці, замки. Отримав велике задоволення від прогулянки.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!